Søk

Byfesten viser Sandvikas potensial

Roen har begynt å slå seg ned over Sandvikas gater etter helgens fantastiske byfest. Ikke bare var dette en stor begivenhet for kommunen og våre innbyggere, men den fortalte også en annen historie om Sandvika. En by som endelig fikk levd opp til sitt potensial.

Å se Sandvika så vakkert som det var denne helgen får hjertet til å banke ekstra hardt i gutt som er glad i Bærum. Grått, trist og sjelløst har for mange vært synonymer med Sandvika de siste årene. Sandvika har kun vært et sted man kjører til for å handle på et kjøpesenter. Beskrivelsen har kanskje vært passende, men helgens byfest viser noe annet. At Sandvika har et mye større potensial. Det potensialet må vi sørge for å sette ut i liv.      

Det nye “gamle Sandvika”

Hvis Sandvika skal få et levende bysentrum er den gamle delen den viktigste nøkkelen. Utfordringen i tidligere gjenopplivningsforsøk har vært tankegangen om butikkene skal være det som får folk til å komme til gamle Sandvika. Dessverre tror jeg vi må innse at Storsenteret har vunnet denne kampen. Da hjelper det lite å prøve å holde liv i fortiden når den er allerede borte. Vi må skape en ny visjon for byen vår.

Min visjon for det nye gamle Sandvika er et vibrerende sentrum med kafeer, barer, kunstgallerier og andre kulturelle samlingspunkt. En hyggelig gågate, fri for biler, der folk fra både nært og fjernt har lyst til og samles. Byfestens suksess har vist at dette er mulig, men da må det skje noen endringer. Den arkitektoniske fremvisningen må endres for å gjøre byen mer innbydende. Helgerudgården er et eksempel på et bygg som både er upraktisk og lite innbydende. Kanskje den burde vært erstattet med en kombinasjon av studentboliger og lokaler egnet for annen type drift?

En by for fremtiden

At Sandvika har potensialet til å være så mye mer enn det er i dag er det ingen tvil om. Bæringer fortjener å ha en by og et sentrum de kan være stolte over. Gode lokalsamfunn skapes av innbyggerne med et brennende hjerte for de rundt seg. Jeg overbevist om at det finnes mange bæringer som også ser et potensial i byen vår, men en idé er verdt lite om den ikke deles av mange. Jeg håper derfor vi sammen kan komme med tanker og innspill om hvordan vi ønsker at Sandvika skal være. For sammen tror jeg vi kan skape noe stort.

Sebastian Otterhals, Ungdomspolitiker for Høyre i Bærum