Momsfritak ved innkjøp av varer og tjenester er et felles krav fra de frivillige organisasjonene. Flere organisasjoner betaler mer moms til staten enn de får i offentlig støtte.

- Høyre ønsker å gi frivillige organisasjoner momsfritak ved innkjøp. Men regjeringspartiene går mot, på tross av løfter i Soria Moria-avtalen, sier initiativtaker Jan Tore Sanner, som er en ivrig bruker av Facebook.

Han pleier å dele lenker til aktuelle presseoppslag og egne blogginnlegg med sine venner og kontakter på Facebook. Det å lage en gruppe var litt nytt, men ga effekt over all forventning.

- Oppslutningen rundt denne Facebook-gruppen har vært mer enn jeg trodde på forhånd. Dette er åpenbart et tema som engasjerer. Folk skjønner rett og slett ikke hvorfor regjeringen ønsker å skattelegge frivillig sektor på denne måten.

2. april stemte regjeringspartiene ned et forslag i Stortinget om å innføre momsfritak for frivillig sektor. Bare noen dager i forveien hadde Senterpartiet vedtatt dette på sitt landsmøte, men likevel stemte de ned forslaget sammen med Arbeiderpartiet og SV.

- En samlet frivillighet står bak kravet om momsfritak. Høyre skal fortsette å kjempe i denne saken, og lover å gjøre dette til en valgkampsak, sier Jan Tore Sanner.

Bli med i Facebook-gruppen "Ja til momsfritak for frivillige organisasjoner".