Den profilerte psykiateren og Høyre-kvinnen kunne for lengst ha gått av med pensjon. Men 77-åringen har ingen planer om å legge inn årene.

- Min forventede levealder er 86 år, så jeg kan ta to perioder som statssekretær. Jeg tenker ikke kortsiktig, sier hun til Dagsavisen.

I dag offentliggjøres Seniorpolitisk barometer, som er Senter for seniorpolitikks (SSP) årlige målinger av arbeidstakernes holdninger til ulike seniorspørsmål. Målingen viser at det nå er dobbelt så mange som vil oppheve den øvre aldersgrensen i arbeidslivet enn som vil beholde den, skriver Dagsavisen.

For ti år siden var flertallet av arbeidstakerne mot å oppheve aldersgrensen, så her har det skjedd store holdningsendringer.

Akademikerne er blant dem som vil ha fjernet regelen om man ikke kan jobbe etter fylte 70 år. De ønsker også å se på folk som ressurs uansett alder, skriver Dagsavisen.

Astrid Nøklebye Heiberg sto på 10. plass på Oslo Høyres liste til stortingsvalget. Hun ble vararepresentant for perioden 2013-2017. Hun ble svært overrasket da helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) spurte om hun ville bli statssekretær.

- Jeg hadde ikke ventet det. Jeg er den eldste statssekretæren noen gang. Men dette er et bevisst valg fra statsråden, for å markere at gamle mennesker kan være brukbare, sier 77-åringen.

- Det er veldig moro å få tilbudet, og hyggelig at han (Helseminister Bent Høie, red anm) hadde bruk for meg. Jeg har jo opparbeidet meg en god en del kompetanse opp igjennom et langt liv, sier hun til Dagsavisen.

Kun fire prosent av de over 70 er i arbeid.

- Jeg har i mange år jobbet for at eldre kan stå lenger i arbeid, sier Nøklebye Heiberg.

Les hele saken i Dagsavisen her.