Kommunal Rapport har gått igjennom hvor ofte ordføererne i de 100 største kommunene er omtalt i dagspresse, magasinpresse og fagpresse i 2013. På toppen av listen over antall omtaler og siteringer per 1000 innbyggere er Høyres ordfører Erik Unaas i Eidsberg.

- Jeg prioriterer kontakt med media, og tar alltid telefonen når de henvender seg. Er jeg opptatt, melder jeg meg så raskt jeg kan. Trenger jeg å sjekke fakta i en sak med rådmann eller andre, gjør jeg det umiddelbart og ringer så journalisten opp igjen. Jeg skal aldri bli tatt på å gi feil opplysninger. Jeg er bevisst at jeg er kommunens fremste selger og ambassadør, sier Unaas til Kommunal Rapport.

Han ber aldri om sitatsjekk, og anslår at han er fornøyd med fire av fem saker der han er kilde.

- Da gidder jeg ikke sutre over eller klage på de siste 20 prosentene. Publikum glemmer fort likevel.

Unaas blir fulgt av Frp-ordfører Terje Søviknes, Alta-ordfører Laila Davidsen (H) og Elverum-ordfører Erik Hanstad (H). På listen over antall siteringer og omtale, uavhengig av kommunestørrelse, topper Oslo-ordfører Fabian Stang (H), fulgt av Høyre ordførerne Jens Johan Hjort (Tromsø), Trude H. Larsen Drevland (Bergen), og Christine Sagen Helgø (Stavanger).