Valgpanelet.no, et samarbeidsprosjekt mellom flere kommunikasjonsselskaper, har foretatt en analyse av partilederes tilstedeværelse på nettet og hvor flinke de er til å skape dialog med velgerne på sosiale plattformer.

Kommunikatorene mener Erna Solberg er best ettersom hun blogger og legger ut videosnutter fra valgkampmøter på blogg og Youtube. Så lenker hun til blogginnleggene og videoene på Twitter. Der gir hun også direkte svar på spørsmål fra andre twitrere og informerer om sitt program og politiske posisjoner. - Vurdert ut fra kvaliteten på nettfremtoningen til Erna Solberg og hennes bruk av sosiale medier, kommer hun på topp blant partilederne, sier spesialrådgiver Jakob Skåltveit fra Gambit HK.

- Det er jeg selv som er på Twitter og kommenterer på blogg. Jeg får hjelp til det tekniske med å legge ut videoer, men teksten og kommentarene er det jeg som står for. Jeg er veldig opptatt av at ingen bruker mitt navn, og jeg er passe nerdete, sier Erna Solberg til Dagens Næringsliv.

På plassene etter Erna Solberg kommer: Torstein Dahle (Rødt), Kristin Halvorsen (SV), Jens Stoltenberg (Ap), Siv Jensen (FrP), Liv Signe Navarsete (Sp), Dagfinn Høybråten (KrF) og Lars Sponheim (V).