Gamleordføreren var så vidt kommet hjem fra sentralstyremøte i Høyre da han fikk BT-overskriften midt i fleisen. Valgforskere stemplet igårsdagens avis Høyre som «sutreparti».

Les også:Slik vil de gjøre Høyre til et vinnerparti.

Men alt er ikke helt som det skal være, medgir Friele. De elendige tallene på meningsmålingene gjør ham bekymret, og han har gjort seg sine tanker.

- Hva skal til for å få Høyre opp på gamle høyder? spør BT.

- Jeg står fast på at vi må satse alt på å skape et bredt borgerlig samarbeid, altså en regjering av alle de fire partiene, hvor Høyre og Frp får med seg KrF og Venstre. Dette vet jeg at også Erna mener. Derfor blir jeg matt når jeg hører Siv Jensen og Lars Sponheim på hver sin kant stiller ultimatum. Fatter de ikke at de behøver flertall på borgerlig side for å overta makten! Det virker nesten som om de ikke ønsker noe flertall. Jeg skjønner ikke bæret!

Han er overbevist om at Høyre må stå fast på sine kjernesaker, ikke minst for å trygge arbeidsplassene. Det er det folk er opptatt av. Reduserte skatter og lavere arbeidsavgift og arveavgift er noen av grepene, slik han ser det.

Les hele saken i Bergens Tidende.