– Vi mener ledigheten kan komme opp mot 100 000 allerede før valget i september, 125 000 ved nyttår og at den kommer opp i 150 000 neste år, sier Erna Solberg.

Hun avfeier Kristin Halvorsens uttalelser i VG i går, hvor finansministeren kåret seg selv og Norge til europamestere i ledighetsbekjempelse. Solberg sier tvert om at regjeringen viser handlingslammelse i virkemiddelbruken.

Solberg trekker frem tre felt hvor regjeringen har feilet:

  • Det kunne iverksatt tiltakene i høst, men ventet i tre måneder. Det betyr at vi ikke får effekt av tiltakene før etter sommeren.
  • Deres Soria Moria-enighet om skatt gjør at de ikke bruker helt nødvendige virkemidler. Skattelette til små og mellomstore bedrifter burde vært iverksatt. De kan bidra med optimisme, men gjør det ikke.
  • De kunne benyttet anledningen til å ta store løft innenfor energi, blant annet å fornye og oppruste kraftverk. Her er regjeringen handlingslammet.

Kristin Halvorsen nekter å oppgi hvor stor ledighet de legger inn i statsbudsjettet for neste år.

Les hele saken hos e24.no.

Les også Ernas blogginnlegg om saken.PS! NAV bekrefter bildet om en ledighet som øker kraftig fremover, men Regjeringen vil ikke si noe om sitt anslag for ledigheten i 2010.