- Det bør være en ekstra motivasjon for å jobbe enda hardere for valgseier i 2013, sier nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner til Aftenposten.

- Det er gledelig at stadig nye grupper oppdager Høyre. Jeg tror for eksempel at flere sykepleiere ser at det er behov for nye ideer og bedre løsninger for å heve kvaliteten og kuttene køene, og jeg tror flere lærere ser at Høyre har forslag som kan utvikle Norge som kunnskapsnasjon.

Valgforskerne Frank Aarebrot og Bernt Aardal uttaler til Aftenposten at det er vanskelig å si hvor høyt Høyre kan nå. Partiet stjeler velgere fra alle partier.

- Dette er uttrykk for at Høyre gjør mye riktig. Hadde folk kun vært misfornøyd med Regjeringen ville de satt seg på gjerdet. I stedet velger de å stemme Høyre, sier Sanner til Aftenposten, men presiserer også at gode målinger ikke skal være noen hvilepute.

- Vi må jobbe hardt hver eneste dag for å vise at Høyre har nye ideer og bedre løsninger, og at vi kan løfte skolen, forbedre helsevesenet og trygge norske arbeidsplasser, sier Sanner.