Høyre bykser fram 4,4 prosentpoeng til 30,7 prosent på målingen som er gjort for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Fremskrittspartiet faller 2,3 prosentpoeng og må nøye seg med 17,9 prosent. Arbeiderpartiet går fram 1,2 prosentpoeng og får 26,7 prosent og er dermed nest største parti..

– Det er interessant å merke seg at hver femte av dem som stemte på Frp høsten 2009 har gått til Høyre. Mange tidligere Frp-velgere har også satt seg på gjerdet, sier professor og valgforsker Bernt Aardal til ANB.

Blåblått
Både Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet faller markert. Verst er det for Senterpartiet som er under sperregrensen for utjevningsmandater med en oppslutning på bare 3,8 prosent, en tilbakegang på 1,6. SV faller 1,2 prosentpoeng til 6,3 prosent.

For de andre partiene er det bare små endringer. Kristelig Folkeparti får 5,2 prosent (-0,1). Venstre får 6,4 prosent (+0.6), mens Rødt får 2 prosent, fram 0,1.

Om denne målingen var resultatet av et stortingsvalg, ville Høyre og Fremskrittspartiet fått 87 seter i stortingssalen, to mer enn det som kreves for flertall. De tre rødgrønne regjeringspartiene, som i dag har 86 mandater, ville fått bare 61 på grunn av Senterpartiets fall.

Hele saken i Dagsavisen
http://www.dagsavisen.no/innenriks/article515909.ece

Mørkeblått flertall i 61 kommuner
Høyre og Frp ville fått flertall sammen i hele 61 kommuner hvis det hadde vært valg i dag. Partileder Erna Solberg sier at hun likevel vil ha bredest mulige borgerlige samarbeid lokalt.
Dette skriver Kommunal Rapport i dag.