Da Willoch regjeringen opphevet NRK- monopolet i sin tid, skjedde det til store protester fra venstresiden. Ingen vil tilbake dit.

Nå lager igjen venstresiden rabalder med litt hjelp fra et litt pietistisk KRF mot regjeringens forslag til søndagsåpne butikker. Hva er det man frykter? Det blir ikke noe påbud bare en valgmulighet.

I praksis blir det matvareforretninger i byene og på typiske turiststeder som vil være lønnsomme. På Rjukan har vi som et typisk turiststed i flere år, hatt søndagsåpne butikker i turistsesongene. Hvorfor skal ikke folk i Skien eller Porsgrunn, og andre steder ha samme tilbud?

I byene har man allerede Brustadbuene/stor kiosker, som egentlig tåpelige byråkratiske avgrensninger. Det vil stort sett som i dag gi helgearbeid til arbeidsvillig ungdom.

Høyre ønsker å beskytte individet og styrke valgfriheten. Ønsker forretningen å holde oppe? Ønsker kunden å handle eller ikke? Bør ikke dette avgjøres av den enkelte selv og ikke av politikere? eller av "vi vet hva som er best for deg kulturen"?

Det er mange paradokser i debatten. I flere europeiske land har man ofte fulle kirker på søndagene, men har åpne butikker og ikke noe lovforbud.

I Norge har man ofte nesten folketomme kirker, samtidig som det snakkes om å holde helligdagen hellig. Forstå det den som kan?

Få nøler på en helgetur til Sverige eller Danmark for å handle på en søndag, men søndagsåpne butikker vil man ikke ha. Har vi blitt en nasjon av dobbel moralister?