- Jeg er først og fremst kritisk til Israels annektering av land. Det gjorde et sterkt inntrykk på meg å se hvor vanskelig det er for folk å leve på Vestbredden, med kontroll- og sjekkposter som må passeres for å følge barna på skolen, sier Høyre-leder Erna Solberg.

I forrige uke var Solberg på sin første reise i Midtøsten. De siste dagene tilbrakte hun på Vestbredden og Øst-Jerusalem, noe som ga sterke inntrykk.

- Jeg er blitt mer skeptisk til mangelen på forståelse for at det vil virke positivt å bygge opp moderate palestinske krefter. Israel har indirekte styrket Hamas, svarer Solberg.

De humanitære lidelsene i Gaza er enorme etter at Israel i romjulen gikk til angrep på Gaza for å stanse rakettangrepene og svekke oppslutningen om Hamas. Over 1.300 palestinere ble drept på 22 dager.

I dag arrangeres den internasjonale giverkonferansen i Egypt for å samle penger til gjenoppbyggingen av Gazastripen.Konflikten mellom Israel og de palestinske områdene preger i stor grad norsk utenrikspolitisk debatt, ikke minst på grunn av Norges initiativ til Oslo-avtalen.

Mens de fleste partiene på Stortinget støtter regjeringens linje i Midtøsten-politikken, har Fremskrittspartiet inntatt et ensidig pro-Israel-standpunkt.

- Frp er mindre balanserte i konflikten mellom Israel og Palestina, og har vært mer pro-Israel enn Høyre. Det er en sterk konstellasjon fra Ap til Høyre i Midtøsten-politikken, svarer Erna Solberg.

Les hele saken hos Dagsavisen.