Aspaker peker på at det er en uforståelig prioritering når bevilgningene til etter- og videreutdanning av lærere i praksis har ligget flatt under dagens regjering.

- Regjeringens «satsing» på lærerne er slett ingen satsing, men betyr at det store flertallet lærere må belage seg på å vente i årevis før turen vil komme til dem. I stedet for å bygge ut et tilbud om kompetanseheving som kan komme alle lærere og elever til gode, velger regjeringen å prioritere et tiltak som vil omfatte et lite mindretall av dagens elever og har heller ingen garanti for at det finnes kvalifiserte søkere, sier Aspaker, som også etterlyser satsningen på yrkesfagene.

- Hvor blir det av satsingen på yrkesfagene og lærlingene, spør Aspaker.

- Regjeringen gjør heller ikke nok for å stoppe frafallet og Høyre etterlyser tøffere tiltak for å mobilisere flere lærebedrifter.

- Skolen trenger Høyres nye ideer og bedre løsninger. Regjeringen prioriterer det som er hyggelig på kort sikt, i stedet for å prioritere det som er nyttig på lang sikt og avgjørende for å heve kvaliteten i norsk skole, avslutter Aspaker.

Les mer om Høyres reaksjoner på Statsbudsjettet 2013 her.