På landsmøtet til Norsk Tjenestemannslag i dag kom Jens Stoltenberg med skittkasting mot Høyre gjennom et skremmebilde av et regjeringsalternativ bestående av Høyre og FrP.

- Jeg tror han må ha latt seg inspirere av skittentøykastingen i den amerikanske valgkampen. Jeg tror velgerne er lei av politikere som bruker all sin tid til å skape skremmebilder av andre, sier Sanner til ANB som en reaksjon på Stoltenbergs utspill.

Han mener Stoltenberg undergraver den norske modellen på en rekke områder.

- Byråkrati og administrasjon er blant de utgiftene som øker sterkt i offentlige budsjetter. Stoltenberg evner ikke å stille krav til å effektivisere offentlig sektor, og her ligger det et kjempepotensial, mener Sanner.

Han mener videre at konkurranseevnen er svekket under regjeringene Stoltenberg, og at tap av arbeidsplasser i konkurranseutsatt industri og ellers i det private har blitt kompensert for med å ansette flere i offentlig sektor.

- Utviklingen er ikke bærekraftig, og dermed er ikke den norske modellen det heller. Dagsavisen slo fast i 2005 at Stoltenberg kom til dekket bord. Det var etter fire år med Høyre i regjering, og der Frp samarbeidet om budsjettene, sier Sanner.

Han avviser at fedrekvoten har noe med den norske modellen å gjøre, og benekter også at Høyres arbeidslivspolitikk bryter med den.

- Vi er ikke enig med fagbevegelsen i alt, og et fleksibelt arbeidsliv er også en del av den norske modellen, avslutter Jan Tore Sanner.

Les hele saken her.