- Det vil være å skremme unødvendig å si at Norge kan havne i selskap med Hellas og Spania, men vi må være opptatt av å sikre vår konkurransekraft og trygge arbeidsplassene, sier Høyres leder Erna Solberg.

Deler av eksportindustrien merker allerede at land i Europa handler mindre varer, at kronekursen er sterk og at ansatte må permitteres. Regjeringen gjør ikke nok for å trygge arbeidsplassene.

- Den beste måten å håndtere gjeldskrisen i Europa er å forebygge at den treffer oss med gode tiltak, sier Solberg.

Høyre mener omstilling til en tøffere konkurransesituasjon i verden er det viktigste vi kan gjøre når Europa sliter med en gjeldskrise. Kunnskap, forskning og innovasjon vil være avgjørende i motgangstider så vel som i oppgangstider.

- Å satse på forskning gir nyskapning og innovasjon som skaper nye arbeidsplasser. Denne uken døpte jeg verdens første gassdrevne lasteskip MS Høydal i Øksnes, et skip som er utviklet i Norge og som bidrar til at vi kan konkurrere med ny teknologi, sier Solberg.

Trygge arbeidsplasser er en avgjørende sak for Høyre. En sterk kunnskapssatsing og bidrag til omstillingsevne i næringslivet er ingrediensene.

Les hele talen til Erna her.