- Systemene må fungere. Og politikerne må hente hjelp der de kan få den. På samme måte som det aldri ville blitt full barnehagedekning uten private barnehager, er det umulig å møte eldrebølgen uten å bruke pleiere fra private selskaper, skriver Hanne Skartveit.

Hun mener det er meningsløst når politikerne kjører seg fast i en ideologisk krangel for eller mot privatisering, med argumenter om "bestemor på anbud". VGs politiske redaktør mener politikerne lar seg fange av symbolpolitikken.

-Alle vet at det finnes gode og dårlige kommunale sykehjem, og gode og dårlige private sykehjem.Alle vet også at de rødgrønne foreløpig har vunnet den egentlige kampen mot privatisering: Det er ikke lommeboken som avgjør hvem som får plass på hvilket sykehjem. I dag handler privatiseringsdebatten om hvem som skal drive sykehjemmene på det offentliges regning, ikke om hvem som skal betale regningen, skriver Skartveit videre.

Kommentarartikkelen til Hanne Skartveit inneholder inntrykk fra St. Hanshaugen omsorgssenter i Oslo som er privat drevet, på oppdrag fra kommunen. De private fikk ikke jobben fordi de var billigst. Prisen hadde kommunen allerede bestemt. De private fikk jobben fordi de kunne tilby mest omsorg for pengene.

Les hele hennes kommentarartikkel på side 2 og 3 i dagens VG.