- Jeg mener at Schjerva og regjeringen her viser en ufattelig arroganse overfor ungdom som sliter med å komme inn på boligmarkedet, sier finanspolitisktalsmann i Høyre, Jan Tore Sanner, til E24.

Bomskudd

Høyres nestleder reagerer etter atSVs statssekretær i finansdepartementet, Roger Schjerva, sa til VG at BSU-ordningen fungerer som en subsidiering av rike ungdommer, mens de med lavest inntekt og dermed enda mindre mulighet til å kjøpe egen bolig, ikke drar nytte av ordningen, skriver E24.

- Dette er et fullstendig bomskudd, sier Sanner.

Schjerva mener at mesteparten av skattefradraget for BSU-sparing kommer de "velstående" unge til gode.Sanner mener fremstillingen fra Finansdepartementet er meningsløs.

Signal

- Selve forutsetningen for å ha glede av et skattefradrag er at du jobber. I den gruppen som trekkes frem her, med mindre enn 100.000 kroner i inntekt, er det svært mange skoleelever og studenter.

Sanner håper ikke at utspillet fra statssekretæren er et signal om atregjeringen nå tenker på å fjerne BSU-ordningen.

- På ti år er boligprisene mer enn doblet. Samtidig er det nye krav til egenkapital som gjør det enda vanskeligere for unge å få lån, krav som regjeringen har velsignet, sier Sanner til E24.

Vil styrke BSU-ordningen

Høyre foreslår i stedet å øke det årlige sparebeløpet i BSU for åmotvirke at økte egenkapitalkrav hindrer unge å tre inn på boligmarkede.Målet er å doble den totale rammen og å øke skattefradraget man kan tjene opp.

- Jeg har aldri hørt det blitt sagt at man bør fjerne skattefradraget for fagforeningskontingent fordi det også tilfaller høytlønte LO-topper. Fremstillingen av at det er «de rikes» skattefradrag som subsidieres, er jeg ikke med på, sier Sanner.

Les hele saken i E24 her.