Rune Alstadsæter blir ny kommunikasjonssjef i Høyre

Høyre har i dag ansatt Rune Alstadsæter (42) som ny kommunikasjonssjef i partiet.

Alstadsæter kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver ved Statsministerens kontor (SMK). Før han kom til SMK, var Alstadsæter i en årrekke redaksjonssjef og politisk journalist i NRK.

- Jeg er utrolig glad for at vi har fått Rune Alstadsæter med oss på laget som ny kommunikasjonssjef i Høyre. Han har fulgt norsk politikk tett som politisk journalist og redaksjonsleder i 15 år. De to siste årene har han jobbet med kommunikasjon fra Statsministerens kontor. Han besitter en blytung kombinasjon av politikk og kommunikasjon. Når vi i tillegg vet hvilken hyggelig og positiv person Alstadsæter er, har Høyre fått den beste personen til å lede kommunikasjonarbeidet vårt fremover, sier Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset.

Alstadsæter kommer opprinnelig fra Bergen. Han har utdanning innen statsvitenskap fra Molde, og har en mastergrad i journalistikk fra Universitetet i Cardiff. Alstadsæter begynte i NRK i 1999, og ble tilknyttet politisk avdeling fra tidlig på 2000-tallet. Her har han vært både reporter og programleder i ulike sendinger i både radio og TV, og de siste årene frem mot høsten 2014 var han leder i økonomi – og politikkavdelingen på Marienlyst. Siden september 2014 har han vært én av fem medarbeidere i kommunikasjonsavdelingen ved SMK.

- Jeg ser frem til å jobbe sammen med de dyktige ansatte, tillitsvalgte og folkevalgte i Høyre over hele landet. Ambisjonen er tydelig når vi nå skal jobbe for at Erna, Høyre og samarbeidspartiene skal få fire nye år, sier Alstadsæter.

Stillingen som kommunikasjonssjef ble nylig ledig i forbindelse med at nåværende kommunikasjonssjef i Høyre, Sunniva Ihle Steinstad, går over i ny stilling som leder for Team Erna og strategisk rådgiver for partiledelsen. Sunniva får det overordnede ansvaret med å lede og organisere valgkampen og aktiviteten for partiledelsen i tiden som kommer, i tillegg til å være en strategisk rådgiver for partiet.

- Med Sunniva som leder for Team Erna, med stø hånd på strategisk planlegging av valgkamp, og med Rune som ny kommunikasjonssjef, står vi sterkt rustet for et utrolig spennende år, sier John-Ragnar Aarset.

Rune Alstadsæter tiltrer stillingen 1. august. Sunniva Ihle Steinstad er kommunikasjonssjef frem til dette tidspunktet.