AP stenger døren for mer norsk olje og gass

Tina Bru. Foto.
Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet vender oljearbeiderne ryggen, mener stortingsrepresentant Tina Bru. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Arbeiderpartiet vender oljearbeiderne ryggen. Høyre og Fremskrittspartiet står dermed alene igjen, sammen med arbeidsfolk i LO.

- Arbeiderpartiets forslag om å avlyse konsekvensutredning utenfor Lofoten og Vesterålen er et nei til kunnskap og en tapt mulighet til å skape ny aktivitet som kommer hele landet til gode. Dette betyr færre arbeidsplasser og et signal til hele norsk olje og gassnæring om at bremsen er på, sier energipolitisk talsperson i Høyre, Tina Bru.
 
Arbeiderpartiets nei til Nord-Norge
Arbeiderpartiets programkomité vil verne det meste av Lofoten, Vesterålen og Senja, og kun konsekvensutrede et lite havområde sør for Lofoten for olje- og gassvirksomhet.
 
- Dette vil bli stående som Arbeiderpartiets nei til Nord-Norge og til norsk olje og gassnæring. Det kommer dessuten på et tidspunkt der store deler av bransjen sliter og altfor mange har mistet jobben. Beskjeden fra Støre til oljearbeiderne er at de ikke er like viktig lenger. Arbeiderpartiet har gjort det klart at for dem er miljøbevegelsen viktigere enn nye arbeidsplasser og ny aktivitet i oljenæringen, sier Bru. 
 
Arbeiderpartiet skaper usikkerhet
Oljeselskapene peker stadig på at tilgang til nye områder å lete etter olje og gass er det aller viktigste. Med dette forslaget skaper Ap usikkerhet om framtiden for hele næringen, ikke bare i Nord-Norge, men langs hele kysten.
 
- Det siste Norge trenger er et Arbeiderparti som stenger døren for mer arbeid, mer aktivitet og mer velferd. Kritikken fra Arbeiderpartiet om at det ikke skapes nok arbeidsplasser fremstår helt uten troverdighet når de nå stenger døren for et nytt oljeeventyr som kan skape ny aktivitet i hele landet, sier Bru. 
 
Høyre står sammen med oljearbeiderne
Høyre og Arbeiderpartiet har i mer enn 40 år stått sammen om norsk olje og gasspolitikk. At Arbeiderpartiet nå vender oljearbeiderne ryggen viser at partiet under Gahr Støre har blitt mer opptatt av å tekkes miljøorganisasjonene enn å sikre arbeid til folk over hele landet. Høyre og Fremskrittspartiet står dermed alene igjen, sammen med arbeidsfolk i LO, som de eneste som sier et tydelig ja til olje og gass i nord, til det beste for hele landet.  

- Arbeiderpartiet er ikke til å kjenne igjen. Nå må vi feste vår lit til at LO nok engang redder stumpene av Aps troverdighet som et parti for arbeidsfolk, sier Bru.

Her kan du lese mer om Høyre sin oljepolitikk.