Festivalsommeren er reddet

Høyres justispolitiske talsperson, Peter Christian Frølich
– Noen jurister mente at loven skulle tolkes strengere enn før. Dette rydder vi nå opp i.

Noe av det beste med sommerferie i Norge er å dra på festivaler. Det er få ting som slår å bare være med venner, og nyte god musikk, campingliv og gjerne noen pils. Politiet varslet en strengere praksis som ville sette mange festivaler i fare, men Høyre og Frp har nå sikret at det fortsatt skal være mulig å nyte medbrakt drikke på festivalcamping.

– Noen jurister mente at loven skulle tolkes strengere enn før. Dette rydder vi nå opp i. Festialsommeren er reddet, konstaterer Peter Frølich, justispolitisk talsperson i Høyre.

Strengere praksis fra politiet ville ikke vært bra for musikklivet i Norge. Særlig ville mange festivaler i distriktene blitt rammet.

Statsråd Per Willy Ambundsen (Frp) ber nå Politidirektoratet om å trekke brevet til politidistriktene om rammevilkårene for festivalarrangører.

– Det innebærer at festivalopplevelsen blir som før. Sunn fornuft tilsier at vurderingene for den enkelte festival gjøres lokalt. Slik har det vært tidligere, og slik blir det i fremtiden, sier Frølich.