Videreutdanning: Gi lærerne faglig påfyll!

- Lærerne må få den videreutdanning de ønsker og har behov for, sier stortingsrepresentant for Høyre Kristin Vinje.

Årets søknadsrunde for videreutdanning for lærere nærmer seg slutten: Frist for å søke er 1. mars.

Regjeringen har de siste tre årene hatt en massiv satsing på videreutdanning og det har vært en braksuksess.

Høyres mål er at norske elever skal lære mer på skolen. En faglig sterk lærer er det som har størst betydning for elevenes læringsutbytte. Lærere gjør en fabelaktig jobb hver dag i klasserommet over hele landet. Derfor er det viktig å legge til rette for at de som ønsker det skal få muligheten til å ta faglig påfyll.

- Det første Torbjørn Røe Isaksen gikk i gang med da han ble kunnskapsminister var at storstilt lærerløft. Skal lærerne stå best mulig rustet i klasserommet i årene som kommer, må de få den videreutdanningen de ønsker seg og har behov for, sier Kristin Vinje.

Se også: Regjeringen fortsetter lærerløftet

Oppfordrer alle lærere til å søke
I fjor søkte over 10 500 lærere om videreutdanning og vi har som mål at engasjementet blir minst like stort i år. NRK har tidligere rapportert at lærerne som deltar på regjeringens videreutdanningsløft opplever at de har fått bedre kompetanse i faget og lært nye måter å undervise på. Det viser at det virker.

- Min oppfordring til de lærerne som lurer på om de skal søke eller ikke er klar: søk! Dette er en unik mulighet til faglig påfyll som både du, elevene dine og kollegene dine vil ha nytte av, sier Vinje.

2016: Rekordmange søker videreutdanning

Oppfordrer alle landets ordførere til å godkjenne søknadene
Av de 10 500 lærerne som søkte om videreutdanning i fjor, fikk over 5000 lærere tilbud. For at flest mulig lærere skal få muligheten til å kaste seg på årets videreutdanningsrunde er vi helt avhengig av at ordførerne godkjenner de søknadene som kommer inn i sin kommune.

- Jeg forventer at ordførerne i landets kommuner går i bresjen for å godkjenne så mange søknader som mulig. Elevene og lærerne våre fortjener det, avslutter Vinje.

Kunnskapspartiet Høyre
Vil du lese mer om Høyres kunnskapspolitikk, ta en titt her: