Arbeid sikrer fremtidens velferd

Erna snakker på Arendalsuka 2018. Foto.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Ingen mennesker skal gå ut på dato. Dette var statsminister Erna Solbergs enkle, men viktige budskap under Høyres partitime under Arendalsuka tirsdag. 

- Under Willochs regjering så man at teknologien utviklet seg, og det var fullt mulig å gjøre ting på en annen måte. Dette var tiden da vi hadde et mediemonopol, med bare en TV-kanal. Det var også et telemonopol. Telemonopolet var noe av det første Willoch-regjeringen deregulerte. Det var ventetid på å få telefon, opp til to år! Fordi noen fant ut at man kunne gjøre ting på en annen måte, kan du i dag få en ny telefon på dagen, sa statsministeren i åpningen av sin tale. 

Se talen her:

Statsminister Solberg brukte mye tid på å understreke viktigheten av arbeid for å sikre fremtidens velferd.

- Regjeringen arbeider med en jobbreform hvor kunnskap er fundamentet. Ingen skal gå ut på dato i arbeidslivet, og derfor må man kunne lære hele livet. Vårt mål er at flere mennesker skal inn i arbeidslivet og flere mennesker skal føle trygghet for jobben sin, sa statsministeren.

Inkludering i arbeidslivet, kompetansereform, og inkluderingsdugnad ble trukket frem av statsministeren som ekstra viktig for regjeringen. Felles for alle er målet om å få flere ut i jobb, og sørge for at de som har jobb kan tilpasse seg et arbeidsmarked i endring. 

- Vi investerer i et velferdssamfunn som tar utgangspunktet i enkeltmenneskene. Denne regjeringen er mest opptatt av å hjelpe folk til å mestre utfordringene selv, sa statsministeren.