Barn med ADHD skal få raskere hjelp

Lærer med elev. Erna Solberg innfelt
Statsminister Erna Solberg lover midler til et nytt pakkeforløp for ADHD. - Målet er mer forutsigbarhet og kortere ventetid, sier hun.
Regjeringen setter av fem millioner kroner i revidert budsjett til blant annet utarbeidelse av pakkeforløp for ADHD. Målet er mer forutsigbarhet og kortere ventetid, sier Statsminister Erna Solberg.

Statsminister Erna Solberg lover midler til et nytt pakkeforløp for ADHD som gjør at barn ikke måte vente for lenge på å få hjelp. 
 
- Barn med ADHD må få raskere hjelp. I dag tar det ofte dessverre altfor lang tid før man i det hele tatt får et endelig svar på om man har ADHD eller ikke. Det vil Høyre og regjeringen gjøre noe med, sier statsminister Erna Solberg.

Denne uken besøkte statsministeren Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) i Namsos for å høre om deres arbeid med ADHD. De har utviklet en god modell for oppfølging av barn som kan ha eller har ADHD. Statsministeren ønsker at flere kan lære av arbeidet som gjøres i Namsos.
 
- Vi må lære av de gode eksemplene. Barn som ikke får hjelp tidlig nok kan få følgeskader og det kan være belastende for familiene. Målet med et eget pakkeforløp er mer forutsigbarhet og kortere ventetid, sier Solberg. 

- Vil bety mye

Stortingsrepresentant fra Høyre, Sveinung Stensland. Her fra en konferanse i regi av NHO og #HunSpanderer.

Høyres helsepolitiske talsperson Sveinung Stensland er glad for at de som trenger ADHD-utredning nå skal få den raskere:
 
- Det er veldig stas at statsministeren prioriterer penger til noe jeg foreslo og fikk vedtatt på årets Høyre-landsmøte. Et pakkeforløp vil bety mye for de familiene og barna det gjelder.