Bor du i Norges beste by?

Attraktive byer. Logo med Monica Mæland innfelt
– Med prisen Attraktiv by leter vi etter byer og steder der det er godt å bo, arbeide eller bare være på besøk, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland

Er byen eller stedet du bor i Norges mest attraktive? Send inn forslag til hvem som fortjener prisen innen 15. mars 2019.

– Med prisen Attraktiv by leter vi etter byer og steder der det er godt å bo, arbeide eller bare være på besøk, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Vinneren får 250.000 kroner i prispenger, et diplom og en plakett. En uavhengig jury ledet av sivilarkitekt Alexandria Algard velger ut vinneren.

Fagmiljøer, næringsliv, regionale, kommunale aktører og innbyggere inviteres til å nominere den byen de mener har gjort de beste grepene og skapt det mest attraktive stedet.

– Om en by ble nominert i fjor, men ikke nådde opp, er det ingenting i veien for å prøve igjen i år. Vi håper ordførere, ansatte i kommunene og innbyggerne nominerer sin by eller sitt sted, sier Mæland.

Du kan nominere ditt favorittsted på www.attraktivby.no frem til 15. mars. Prisen deles ut i juni.

I 2018 ble Kristiansand kåret til Norges mest attraktive by. Tidligere vinnere er Fredrikstad i 2017, Bodø i 2016 og i 2015 vant Trondheim, Helse Midt og St. Olavs Hospital.