Dette er Høyres nye kommunikasjonssjef

Parlamentarisk leder Trond Helleland ønsker Daniel Torkildsen lykke til i jobben som ny kommunikasjonssjef. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen
Høyre har ansatt ny kommunikasjonssjef. – Min jobb er å gjøre at folk forstår politikken vår.

Daniel Torkildsen (29) er Høyres nye kommunikasjonssjef. Han har siden 2016 vært rådgiver for Trond Helleland, parlamentarisk leder for Høyre.  

Politikk som folk forstår

- Vi skal vinne valg. Det krever at folk forstår Høyres politikk. Da må vi synliggjøre våre løsninger på de utfordringene Norge står overfor. Det blir min hovedoppgave fremover, sier Torkildsen.

Torkildsen har arbeidet med Høyres nye kommunikasjonsstrategi. Den ble vedtatt av sentralstyret i februar. De neste månedene er det lokalvalget i september som står øverst på listen.
 
- Målet vårt er at halvparten av Norges befolkning skal bo i en Høyre-styrt kommune, sier han.

Har stor tillit i partiet

Siden nyttår har han også vært fungerende pressesjef etter at Peder Egseth ble politisk rådgiver for statsminister Erna Solberg. 
 
- Jeg ser frem til et fortsatt godt og nært samarbeid med Daniel. Han får et viktig ansvar for Høyre, og jeg har tillit til at han løser oppgavene som ligger foran oss på en god måte. Jeg ønsker ham lykke til, sier parlamentarisk leder Trond Helleland.
 
- Daniel kjenner arbeidet i gruppen og partiet svært godt. Jeg er glad for å endelig kunne presentere ham som vår nye kommunikasjonssjef, sier sekretariatsleder Christina Wist. 

Torkildsen har tidligere vært rådgiver i ZYNK. Han har bakgrunn fra Unge Høyre, lokalpolitikken i Buskerud og utdanning fra Handelshøyskolen BI.