Flere får støtte til dekning av strømutgifter

Strømuttak. Jan Tore Sanner innfelt. Illustrasjon
Alle trenger en god og trygg bolig,. Denne ekstra støtten skal sikre et bidrag til å betale de uvanlig høye strømregningene
Etter en vinter med høye strømpriser vil nå Regjeringen utbetale ekstra bostøtte som kan dekke deler av strømregningen. 
Det er de som allerede mottar statlig bostøtte som nå får ekstra hjelp til å betale strømregningen. 

–Alle trenger en god og trygg bolig, og denne ekstra støtten skal sikre et bidrag til å betale de uvanlig høye strømregningene, sier Høyres nestleder Jan Tore Sanner.

Den ordinære bostøtten er et målrettet virkemiddel som hver måned hjelper omkring 90 000 husstander med lave inntekter og høye boutgifter. Den ekstra støtten vil i hovedtrekk være samme opplegg for støtte som da statsminister Erna Solberg var kommunalminister i 2003. Det er Husbanken som administrerer bostøtten og vil kunne gjennomføre engangsutbetalingen før påske.

Alle som mottar bostøtte for februar, skal få 2950 kroner ekstra. De som er flere enn én i husstanden får dessuten ett tillegg på 120 for hver person ut over den første for en familie på fire betyr dette 3310 kroner.

–Vi sørger med dette for en enkel og ubyråkratisk ordning for raskt å lette situasjonen uten å bruke tid på å kartlegge de nøyaktige ekstrautgiftene for hver enkelt, avslutter Sanner.

Les mer om bostøtteordningen hos Husbanken