Flyseier for Nord-Norge

Stortingsrepresentanter fra Høyre: Margrunn Ebbesen, Marianne Haukland, Jonny Finstad
- Dette er svært gledelige nyheter for oss i Nord, sier Margunn Ebbesen. På bildet: Margunn Ebbesen, Marianne Haukland, Jonny Finstad. Foto: Høyre
Mandag kom nyheten om at Høyre, FrP og Venstre legger ut et forslag om å endre avgiftssystemet for flyplassene. Endringen medfører at man endrer innretningen på avgiftene slik at lettere fly betaler mindre i avgift til Avinor.

- Dette er svært gledelige nyheter for oss i Nord – kortbanenettet er viktig for å opprettholde arbeidsplasser i distriktene, og bygger opp under Høyres politikk om å styrke rammebetingelsene for næringslivet i distriktene, sier en entusiastisk Margunn Ebbesen.

Forståelse for behovene på kortbanenettet

Ebbesens kollega på Nordlansbenken, Jonny Finstad, medlem i transport- og kommunikasjonskomiteen, følger opp:

- Å få endret vilkårene for operatørene på kortbanenettet har vært en sak vi har jobbet hardt med i lang tid, det er derfor svært gledelig at dette nå kommer på høring. Dette er fullt gjennomslag for det vi har jobbet med over tid. Det er etablert forståelse for behovene på kortbanenettet og i distriktene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fly fra Widerøe
Foto: Widerøe.

Avslutningsvis har Marianne Haukland fra Finnmark, en oppfordring til aktørene i Nord med interesse for saken:

- Saken skal nå legges ut på høring, det er derfor viktig at de som er enige med oss i denne saken følger opp og leverer inn høringssvar der de gir klart utrykk for at dette er en endring de ønsker. Vi må ikke glemme at det finnes andre interesser som neppe vil levere positive høringer på endringen.