- Gratulerer, kommende studenter!

Mathilde Tybring-Gjedde innfelt på bilde av studenter.
Rekordmange har i år fått tilbud om plass på sykepleierstudiene. Det er veldig gode nyheter, mener Mathilde Tybring-Gjedde.
Aldri før har så mange fått tilbud om plass på høyere utdanning. Høyre har sammen med FRP, KrF og Venstre økt antallet studieplasser.

Opptaket til høyere utdanning er klart. 99 319 søkere har fått tilbud om studieplass. Dette er over 1000 flere enn i fjor. Over halvparten har fått tilbud om plass på sitt førstevalg.  
 
- Det er en spennende tid mange unge nå skal inn i. Noen skal flytte hjemmefra for første gang, andre skal starte på nytt. Uansett vil jeg gratulere alle som har fått tilbud om studieplass, sier Mathilde Tybring-Gjedde. Hun sitter i Utdannings- og forskningskomiteen for Høyre på Stortinget.

Flere får tilbud om sykepleierutdanning

Fra denne høsten har regjeringen innført karakterkrav 3 i matte og norsk for å komme inn på sykepleierutdanningen.
 
På tross av strengere krav, har 7 255 søkere har fått tilbud om studieplass på sykepleierstudiet. Det er 260 flere enn i fjor, og en økning på 3,7 prosent.
 
- Dette viser at karakterkravene ikke har ført til mangel på studenter som ønsker å bli sykepleier. Jeg håper kravene vil bidra til å gi oss flere motiverte studenter som kan bli flinke sykepleiere i fremtiden, sier Tybring-Gjedde.

Sykepleierutdanningen har i mange år vært preget av et stort frafall. Tybring-Gjedde mener at karakterkravene vil sikre at studentene har grunnleggende ferdigheter som kreves for å fullføre utdanningen. 
 
- Spesielt medisinregning krever gode grunnkunnskaper i matematikk, og når man skal snakke med pasienter må kunne kommunisere godt på norsk, sier hun. 

Råd til kommende studenter

Selv er Tybring-Gjedde fremdeles student på rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo.
 
- Det er mye hardt arbeid å se frem til. Samtidig er det så mange flotte opplevelser man får gjennom studietiden. Mitt råd er å være strukturert, men også finne rom til å engasjere seg i for eksempel en studentorganisasjon. Når man er student har man muligheten til å tenke stort og stille spørsmålstegn ved det meste, sier hun og legger til:
 
- Alle fortjener masse lykke til.