Lærere, søk videreutdanning!

Elever som leser på et nettbrett. Jan Tore Sanner innfelt.
- Ingenting betyr mer for elevenes læring enn gode lærere. Derfor har Høyre i regjering gitt over 27.000 lærere tilbud om videreutdanning siden 2014, sier kunnskaps – og integreringsminister Jan Tore Sanner
Startskuddet for å søke videreutdanning for lærere har gått. Hele 9200 engelsklærere mangler fordypning i faget de underviser i. Det samme gjelder 9000 mattelærere og 7000 norsklærere.

- Norske klasserom er fulle av dyktige lærere med solid faglig kompetanse. Men fortsatt er det en del lærere som mangler fordypning i fagene de underviser i. Jeg håper mange av dem vil søke om videreutdanning, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Regjeringen har gitt over 27.000 lærere tilbud om videreutdanning siden 2014. I år er det satt av 1,6 milliarder kroner, like mye som i fjor. I 2018 fikk 7200 lærere tilbud om videreutdanning.

- Tilbudet har blitt tatt godt i mot av lærernes organisasjoner og ikke minst lærerne selv. Det er gledelig at mange lærere har ønsket faglig påfyll. Undersøkelser viser at de som har tatt videreutdanning mener at de har blitt bedre til å undervise, og at elevene lærer mer, sier Sanner.

Sanner håper alle bidrar til å oppfordre lærere til å søke og at alle landets kommunepolitikere godkjenner så mange søknader som mulig.

Fristen for å søke er 1. mars, og via denne lenken kan du søke.

Les også: