Ny podcastepisode: Maimuna Sey om kjønnslemlestelse og partnervold

Guro Angell Gimse, Maimuna Sey og Anne-Mette Øvrum
I denne episoden snakker Maimuna Sey om hvordan kjønnslemleste har påvirket henne.
Møt damen som akkurat har etablert Gambias første krisesenter for voldsutsatte kvinner. Hun har også et brennende engasjement for kvinner som er utsatt for kjønnlemlestelse, og mener at Norge bør tilby rekonstruksjon av klitoris.

Guro og Anne-Mette har invitert den samfunnsengasjerte feministen og kjønnsaktivisten Maimuna Sey for å høre mer om hennes arbeid. Hun deler sin sterk livshistorie på åpen, engasjerende og rørende måte. 

Maimuna forteller om hvordan det selv er å bli utsatt for partnervold og hvor krevende det er å komme seg ut av en slik relasjon. Hun gir også et innblikk i hvordan Gambisk kultur og patriarkatet påvirker kvinner. 

Hun snakker også åpent om hvordan kjønnslemlestelse har påvirket henne, og hvordan det føles å bli møtt av det norske helsevesenet når du har blitt utsatt for dette. Hun mener at rekonstruksjon av klitoris bør bli gjort tilgjengelig i norsk helsevesen, på lik linje med en fedmeoperasjon. 

Har du innspill, ris eller ros? Forslag til gjester? Forslag til tema? Vil du selv være gjest? Send oss gjerne en e-post på some@hoyre.no.
 
Det er også stor stas med ratings og anmeldelser i iTunes. 
 
Her kan du lytte til podden i ulike podkast-apper:
Husk at vi også er tilgjengelig i andre apper enn hva du ser under. Søk etter #dethunsa!
Her kan du lytte via iTunes/Apple Podcaster
Her kan du lytte via Spotify
Her kan du lytte via Google Podcast