Ny episode: En hyllest til (kvinne)fotballen!

Guro Angell Gimse og Margret Hagerup med fotball.
Nestleder i Høyres kvinneforum Guro Angell Gimse og stortingsrepresentant Margret Hagerup fra podkasten #DetHunSa. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen
Landslaget har akkurat spilt fotball-VM. Guro og Margret gleder seg over likestillingsfremgangen som skjer i fotballen.

I denne episoden snakker Guro og Margret om fotball-VM og de skryter av sine lokale helter. De roser Aleksander Schaus bruk av språk i tweeten han nylig la ut; “VM i fotball. Slutter jo aldri å være det beste som finnes. Det starter i kveld. Adieu dagslys, bonjour TV-stol.”

Det fine med denne teksten er at han kun snakker om ‘fotball’, ikke ‘kvinnefotball’. Både Guro og Margret mener vi bør bli mer bevisste på hvordan vi bruker språket og hvordan det påvirker oss.

Guro tar til orde for å gjøre endringer på størrelse på mål og bane i herrehåndballen og kvinnefotballen – kanskje det kunne ført til en positiv endring?! Guro og Margret sender også ut en klar oppfordringer til de norske eliteserieklubbene om at de bør gjøre som de europeiske storklubbene og etablere kvinnelag. Ellers snakker de både om Heimebane, Lise Klaveness og masse annet.

Har du innspill, ris eller ros? Forslag til gjester? Forslag til tema? Vil du selv være gjest? Send oss gjerne en e-post på some@hoyre.no.

Epsideo 23: En hyllest til (kvinne)fotballen

Du kan finne ukens episode via lenkene nedenfor, eller så kan du søke opp #dethunsa i din foretrukne podkastavspiller.

Høyres podkastunivers

Vil du sjekke ut flere Høyre-podder? Stikk innom hoyre.no/podkast!