Ny episode: Et møte med stortingspresident Tone Trøen

Guro Angell Gimse og Anne-Mette Øvrum har lansert podkasten #dethunsa
Høyres kvinneforum er ute med ny podkastepisode. Foto: Birgitte Aarebrodt

Møte den fotballgale sykepleieren som digger dugnad og frivillig arbeid. Det er Tone Wilhelmsen Trøen. Hun er Norges andre kvinnelige stortingspresident.

Guro og Anne-Mette snakker med Tone om hvordan hun trive i rollen som stortingspresident. Hun forteller om hvordan internasjonale gjester reagerer på alle de kvinnelige lederne i Norge. Tone prater også om #metoo og netthets mot lokalpolitikere. 
 
Tone deler også personlige erfaringer med å leve med en krevende sykdom og hvordan det har påvirket henne som person og som sykepleier. Hun snakker om hvordan voksne har at ansvar med å være gode forbilder for den unge oppvoksende generasjonen som stiller altfor strenge krav til deg selv. 
 
Avslutningsvis forteller Tone om den tverrpolitiske jentekafé på Eidsvoll startet for neste 20 år side. Den tradisjonen har de børstet støv av for å få flere kvinner til å stille på liste og samtidig få kvinnene til å bli værende i politikken. 
 
---
Har du innspill, ris eller ros? Forslag til gjester? Forslag til tema? Vil du selv være gjest? Send oss gjerne en e-post på some@hoyre.no.
 
Det er også stor stas med ratings og anmeldelser i iTunes. 
 
Her kan du lytte til podden i ulike podkast-apper:
Husk at vi også er tilgjengelig i andre apper enn hva du ser under. Søk etter #dethunsa!
Her kan du lytte via iTunes/Apple Podcaster
Her kan du lytte via Spotify
Her kan du lytte via Google Podcast
Og her kan du lytte via SoundCloud