Ny podkastepisode: Kvinnehelse

Guro Angell Gimse og Anne-Mette Øvrum har lansert podkasten #dethunsa
Guro Angell Gimse og Anne-Mette Øvrum er ute med ny episode i podkasten #dethunsa. Foto: Birgitte Aarebrodt
En av Høyres kvinneforums viktigste saker er kvinnehelse. I denne episoden deler Guro og Anne-Mette personlige historier om egen helse, og hvordan ulike sykdommer rammer kvinners helse.

Fibromyalgi, ME, stoffskiftesykdom, endometriose og adenomyose er noen av diagnosene som kun rammer kvinner eller som rammer kvinner i større grad enn menn. Anne-Mette og Guro snakker om hvor viktig det er at kvinner blir møtt med kunnskap og forståelse når de kommer til legen sine med typiske kvinneplager. De kommer også inn på hvordan symptomer på hjerteinfarkt er helt annerledes for kvinner enn for menn.

Guro og Anne-Mette prater også om hvordan kvinner har en velutviklet måte i finne mestringsstrategier når de opplever smerte. Menssmerter er noe mange kvinner er kjent med. Det tar for eksempel i gjennomsnitt syv år å få diagnosen endometriose og adenomyose. Det er bra at det forskes mer på kvinnesykdommer, men vi trenger enda mer forskning, sier Guro og Anne-Mette. De vil heve statusen på forskning på kvinnehelse.

Har du innspill, ris eller ros? Forslag til gjester? Forslag til tema? Vil du selv være gjest? Send oss gjerne en e-post på some@hoyre.no.

Det er også stor stas med ratings og anmeldelser i iTunes 💙

Her kan du lytte til podden i ulike podkast-apper:

Husk at vi også er tilgjengelig i andre apper enn hva du ser under. Søk etter #dethunsa!

Høyres podkastunivers

Ta turen innom hoyre.no/podkast for å sjekke ut de andre podkastene våre!