Ny episode: Mats Kirkebirkeland og Mathilde Tybring-Gjedde om gutta i skolen

Fra innspilling av episode 16 av podkasten "Blir det noen velgere av dette?". På bildet: Stefan Heggelund, Mats Kirkebirkeland og Mathilde Tybring-Gjedde.
Fra innspilling av podkasten "Blir det noen velgere av dette?". På bildet: Stefan Heggelund, Mats Kirkebirkeland og Mathilde Tybring-Gjedde. Foto: Cecilie Victoria Jensen
70% av av de som mottar spesialundervisning i grunnskolen er gutter. Det og andre kjønnsforskjeller slår en ny rapport fast. Kjønnsforskjeller i skolen er tema for denne ukens episode. Lytt her!

Forrige uke la Stoltenberg-utvalget frem sin rapport om kjønnsforskjeller i skolen. Der blir det blant annet slått fast at 70% av de som mottar spesialundervisning i grunnskolen er gutter. En gjennomsnittlig gutt har 7-10 karakterer på vitnemålet fra barneskolen som er lavere enn for jenter. Og at flere gutter enn jenter ikke har fullført videregående skole etter fem år.

Tema for denne ukens episode er derfor denne rapporten. Stefan Heggelund får besøk av Mats Kirkebirkeland og Mathilde Tybring-Gjedde. Førstnevnte er rådgiver i Civita og har sittet i utvalget som har jobbet frem rapporten. Sistnevnte er politiker for Høyre i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.

Lytt til episoden her:

Bruk lenkene nedenfor eller søk opp Blir det noen velgere av dette? i din foretrukne app for podkast. Du kan også bruke avspilleren nedenfor.

Høyres podkastunivers

Sjekk gjerne ut de andre podkastene fra Høyre her:

Les også: