Ny frihet for barnefamilier og seniorer

Gunn Cecilie Ringdal på Høyres landsmøte 2019
Høyre-kommuner skal ta i bruk ny teknologi og nye løsninger for å gi familier og seniorer økt velferd og mer kvalitetstid sammen. Dette vedtok Høyres landsmøte i dag.

Høyres hverdagspakke

Vi har samlet tiltak i en storresolusjon som skal gjøre hverdagen vår litt enklere i en hverdagspakke vi har kalt ny frihet for barnefamilier og seniorer. Når verden gradvis, eller ganske raskt, forandrer seg ved utvikling av ny teknologi og nye vaner må de velferdstjeneste vi benytter oss av også endres. 

- Vi skal sette folk bedre i stand til å klare seg selv. Vi skal jobbe for at det skal være lett å leve gode liv der man tar vare på seg selv, sin familie og hverandre. Politikken vi har vedtatt er ambisiøs, men det skal vi også være i møte med fremtidige muligheter, sier Gunn Cecilie Ringdal, leder av resolusjonsutvalget og ordfører i Lier kommune. 

Livet består av flest hverdager

Livet består av flest hverdager. Høyre vil at barnefamilier og familier med eldre som fortsatt bor hjemme og skal klare seg selv skal få flere hjelpemidler som gir mer frihet i hverdagen. Kommuner og fylkeskommuner må derfor tilby nye løsninger som gir familiene mer tid til aktivitet og fellesskap. 

- Livet består av flest hverdager. Selv om det er helt vanlige dager fylt at skolesekker, jobb, knapt med tid og middager, så er det hverdagene vi lever av og for. For hverdagene er også alle de gode følelsene og opplevelsene av å få gjort ting; skape, dele og glede seg over nye bragder, avslutter Ringdal.  

Viktigste vedtak: 
  • Innføre krav om at fastleger skal tilby e-konsultasjon
  • Utrede en ordning for å ivareta barn i hjemmet ved kortvarig sykdom hos foresatte
  • Alle kommuner må ha opprettet tre eller flere velferdsteknologiske løsninger for brukerne innen utgangen av 2020
  • Prøve ut ordninger med å gjennomføre fireårskontrollen i barnehage i flere kommuner