Ny podkastepisode: Deltid - en trussel for velferdssamfunnet?

Statssekretær Guro Angell Gimse og stortingsrepresentant Margret Hagerup. Her fra et hotellrom i Arendal.
Guro Angell Gimse og Margret Hagerup, begge Høyre-politikere, her fra et hotellrom i Arendal hvor denne ukes episode av #dethunsa ble spilt inn.
Har vi en deltidskrise? Nei, sier Margret Hagerup og Guro Angell Gimse. Kan langvakter føre til at vi får flere barn? Dette får du høre mer om i denne episoden av Høyres kvinneforums egen podkast, #dethunsa.

Høyre-politikerne Margret Hagerup og Guro Angell Gimse har spilt inn en podkastepisode fra Arendalsuka. De har begge sin hverdag innenfor fagfeltet arbeid og sosial, som henholdsvis stortingsrepresentant og statssekretær. I denne episoden oppsummerer de noen av debattene de har deltatt i under Arendalsuka. De snakker om heltid, deltid, folk med hull i CVen, kjønnsdelt arbeidsmarked og langvakter.

Visste du at 20% av befolkningen i arbeidsføralder står utenfor arbeidslivet? Guro forteller at hun på innpust og utpust har snakket om inkluderingsdugnaden. Hun mener det er viktig at både privat og offentlig på ansette folk med hull i CVen. Arbeid er nøkkelen til et godt liv.

Margret trekker frem heltid og deltid som det temaet hun har snakket mest om. 61 000 flere har begynt å jobbe heltid under denne regjeringen. Guro og Margret snakker om betydningen av å få en Høyre- eller Arbeiderparti-ordfører etter valget. Hvordan vil det påvirke andelen som jobber heltid? Hva sier forskningen om dette?

De er begge helt enig i at det er fastgrodde holdninger i norsk arbeidsliv. Margret sier at vi ikke har en deltidskrise, men at det omtrent kan kalles en kultur- og holdningskrise. Vi må gjøre store endringer for å inkludere flere kvinner i arbeidslivet. Det må til for å sikre et bærekraftig samfunn for fremtiden. Guro og Margret debattere også om langvakter er løsningen for å få flere barn i Norge. Du får også høre om forskjellene mellom det å være sykepleier og politi i denne episoden av #dethunsa.

Har du innspill, ris eller ros? Forslag til gjester? Forslag til tema? Vil du selv være gjest? Send oss gjerne en e-post på some@hoyre.no.

Episode 28: Arendalsuka

Du finner ukens episode av #dethunsa i din foretrukne podkastavspiller eller via lenkene nedenfor:

Høyres podkastunivers

Vil du sjekke ut flere Høyre-podder? Stikk innom hoyre.no/podkast.