Ny podkastepisode: Fra barneombud til talsperson for private barnehager

Anne Lindboe og Guro Angell Gimse
Hør mer om barns oppvekstsvilkår, vold og overgrep mot barn, kvinnelige barnehagegründere, skilsmisse, rekommunalisering av barnehager, og ordet ‘velferdsprofitør’ i denne episoden av #DetHunSa.
Visste du at 1 av 10 barn utsettes for en form for omsorgssvikt? Lar også du deg provosere av kommuner som rekommunaliserer barnehager kun basert på ideologiske grunner? Dette får du høre mer om i denne episoden av Høyres kvinneforums egen podkast, #DetHunSa.

Vil du vite hvorfor vi trenger private og ideelle barnehager? Eller hvor mye bråk det blir av et 8. mars-innlegg om kvinnelige barnehagegründere? Podkastverten Guro Angell Gimse har invitert direktøren for Private Barnehagers Landsforbund (PBL) og tidligere barneombud, Anne Lindboe som gjest i til podkasten #DetHunSa.

Anne forteller om tiden som barneombud og hvordan det var å få avskjed i nåde. Hun mener vold og overgrep mot barn er et folkehelseproblem. Anne forklarer at hun som direktør for PBL har en unik mulighet til å bedre oppvekstsvilkår for barn. Hun forteller om hvordan hun jobber for å forebygge vold og overgrep gjennom Barnas verneombud, et samarbeid mellom PBL og Stine Sofies Stiftelse.  

Åpenhjertig deler også Anne hvordan det var å oppsøke familievernkontoret i forbindelse med egen skilsmisse. Plutselig var det hun som trengte hjelp, fra et av tilbudene hun selv hadde jobbet hardt for å få på plass. Anne reflekterer over foreldres evne til å ta gode valg på vegen av sine barn.

Anne avliver myten om at det er menn i dress på Cayman Islands som styrer barnehagesektoren i Norge. Hun hyller alle de fantastiske barnehageansatte hun har møtt i sin nåværende jobb. Anne forteller at hun blir både sur og arg når hun ordet ‘velferdsprofitør’. Guro melder at også hun lar seg provosere av det begrepet. De er begge enig i at barnehagesektoren må reguleres på en skikkelig måte som gir troverdighet i befolkningen.

Hør mer om barns oppvekstsvilkår, vold og overgrep mot barn, kvinnelige barnehagegründere, skilsmisse, rekommunalisering av barnehager, og ordet ‘velferdsprofitør’ i denne episoden av #DetHunSa.

Har du innspill, ris eller ros? Forslag til gjester? Forslag til tema? Vil du selv være gjest? Send oss gjerne en e-post på some@hoyre.no.

Episode 26: Fra barneombud til talsperson for private barnehager

Du finner ukens episode av #DetHunSa i din foretrukne podkastavspiller eller via lenkene nedenfor:

Høyres podkastunivers

Vil du sjekke ut flere Høyre-podder? Stikk innom hoyre.no/podkast