Ny podkastepisode: Sex og sykdom - 10/10 eller 0/10?

Gunhild Næss og Guro Angell Gimse. Her fotografert i Stortingets vandrehall.
Gunhild forteller åpenhjertig om sin egen reaksjon da hun trodde at hun måtte legge seksuallivet på hylla. Foto: Høyre
Høyre-politiker Guro Angell Gimse har invitert sexolog Gunhild Næss til podkasten #dethunsa for å snakke om sex og sykdom.

Gunhild er kreftpasienten som tok grep om sin egen seksuelle helse. Hun mener hun var fanget i «kreftskapet» fordi hun skammet seg over egen diagnose. Nå ønsker hun større åpenhet rundt seksualitet og sykdom.

«Dette kommer til å påvirke sexlivet ditt», var beskjeden Gunhild fikk av sykepleieren som var innom dagen før den store operasjonen. Gunhild forteller åpenhjertig om sin egen reaksjon da hun trodde at hun måtte legge seksuallivet på hylla.

Det har vært flere runder med kreftbehandling for Gunhild. Hun mistet også sin egen mor i kreft etter at hun selv ble rammet. I dag lever Gunhild med kreften, hvor lenge vet hun ikke.

I podkasten forteller Gunhild om hvordan livet kan leves meningsfullt og rikt selv med en alvorlig diagnose. Med litt veiledning er det fullt mulig å opprettholde et godt seksualliv, sykdom til tross, forteller Gunhild.

For Gunhild var det viktige å fullføre utdannelsen som sexolog og hun har nå sammen med flere andre sexologer etablert Stavangersexologene. Hør mer om hennes historie i denne episoden av podkasten #dethunsa.

Har du innspill, ris eller ros? Forslag til gjester? Forslag til tema? Vil du selv være gjest? Send oss gjerne en e-post på some@hoyre.no.

Episode 38: Sex og sykdom - 10/10 eller 0/10?

Du finner ukens episode av #dethunsa i din foretrukne podkastavspiller eller via lenkene nedenfor:

Høyres podkastunivers

Vil du sjekke ut flere Høyre-podder? Stikk innom hoyre.no/podkast.