Vi heier på de som skaper verdier

Torbjørn Røe Isaksen på Høyres landsmøte 2019
Norge trenger nye ben å stå på, og er helt avhengige av verdiskaping i privat sektor for å opprettholde velferdsnivået. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen
Norge trenger nye ben å stå på, og er helt avhengige av verdiskaping i privat sektor for å opprettholde velferdsnivået

- Næringspolitikk, det er Innovasjon Norge og Entra, de økonomiske modellene, investeringer og rammevilkår for næringslivet. Det er riktig. Men næringspolitikk er også arbeidsplassene, den arbeidsgleden folk føler hver dag ved å ha en jobb å gå til, et fellesskap å delta i, oppgaver å mestre, sa næringsministeren til Høyres landsmøte. 

Verdiskaping i hele landet

Høyres landsmøte behandler fredag storresolusjonen om lokal verdiskaping. Det viktigste målet for Høyre er et bærekraftig velferdssamfunn. For å skape dette må vi legge til rette for verdiskaping i hele landet. 

-Næringspolitikken gjør det mulig for oss å bygge gode skoler, idrettsanlegg, veier og omsorgssenter. Ja, det er faktisk verdien som skapes av felles innsats. Men det handler jo også om å tjene penger. Om å skape overskudd. Noen på venstresiden synes det nærmest er litt mistenkelig, i hvert fall hvis det går for bra og man tjener for mye penger. Heia deg, men pass på så det ikke går for bra! 

Saken fortsetter under bildet.

Torbjørn Røe Isaksen på Høyres landsmøte 2019

Små og mellomstore bedrifter

Mer enn 90 % av alle norske selskaper har færre enn 20 ansatte, 99 % av landets bedrifter har under 100 ansatte. Og dersom man tenker at små og mellomstore bedrifter er alle selskaper med under 100 ansatte så genererer de faktisk halvparten av hele den norske verdiskapingen årlig; nær 700 MRD (menon 2018). 

-Dette er grunnfjellet i norsk næringsliv. Og det er de som gjør det mulig å leve i bygd og by i hele landet. Vi skal være deres talspersoner og ombudsmenn. Vi skal lytte til dem, og bruke de kanalene vi har for å gjøre noe med problemene deres når vi hører om dem. 

Forenkler regelverket for bedriftene

Høyre i regjering har forenklet for 15 milliarder i forrige periode, og nå skal vi få ned kostnadene med ytterligere 10 milliarder. Det er ekstra viktig for små- og mellomstore bedrifter. 

-Den tradisjonsrike norske klesprodusenten Bergans er opptatt av bærekraftige forretningsmodeller, og derfor ville de se på hvordan bedriften kunne bidra til en merk sirkulær økonomi i stedet for bare bruk- og kast. Dette viste seg vanskelig på grunn av dagens lov. Derfor sender vi noen få dager sender vi ut forslag om å oppheve hele loven! 

Her kan du se Torbjørn Røe Isaksens tale til Høyres landsmøte:

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen taler til Høyres landsmøte. Han snakker om at næringspolitikken gjør det mulig for oss å bygge gode skoler, idrettsanlegg, veier og omsorgssenter. Det er faktisk verdien som skapes av felles innsats. Men det handler jo også om å tjene penger. Om å skape overskudd.

Noen på venstresiden synes det nærmest er litt mistenkelig, i hvert fall hvis det går for bra og man tjener for mye penger.