Leser du avisen til morgenkaffen? Det kan du fortsette med!

Solveig Abrahamsen innfelt i et bilde fra Norge
Konkurransen har vært bra for både avisabonnementene i distriktene og skattebetalerne, sier Solveig Abrahamsen. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen/Getty Images
-Jeg er storfornøyd med at det fortsatt vil være veldig god distribusjon av aviser landet rundt, sier stortingsrepresentant Solveig Sundbø Abrahamsen. 
Selv etter at Posten begynner å levere post annenhver dag fra 1. juli i år, vil det fremdeles være mulig å få ferske aviser i postkassa fra mandag til lørdag. 
 
-Det har vært konkurranse om å få levere abonnementsaviser i områder uten egen avisbud. Denne konkurransen har resultert i en pris som gjør det mulig for folk å få dagsferske aviser hjem til morgenkaffen i årene som kommer, sier Abrahamsen. 

Konkurranse virker 

Samferdselsdepartementet fikk i oppgave av Stortinget innføre distribusjon av aviser de dagene posten ikke lenger skal levere post. 
 
Det er selskapene Aktiv Norges Distribusjon AS og Posten Norge AS som vant konkurransen. 
Posten Norge AS skal levere abonnementsaviser på ukedager, mens Aktiv Norges Distribusjon AS skal levere aviser på lørdager. 
 
-Dette viser at konkurranse virker. Samferdselsdepartementet fikk en total kostnadsramme på 255 millioner korner i året, men resultatet av konkurransen ble totalt 165 millioner kroner i året, forklarer Abrahamsen. Og legger til: 
 
-Dette ble en knallgod løsning. Samtidig som folk kan være sikre på at avisen blir levert hjem, også i distriktene, forvaltes skattebetalernes penger på en mer nøysom måte.