Dette er Høyres nye generalsekretær

Generalsekretær Tom Erlend Skaug
Tom Erlend Skaug er Høyres nye generalsekretær
Høyres nye generalsekretær kommer opprinnelig fra Ringsaker i Innlandet. Han har solid erfaring fra forskjellige roller i partiet og privat næringsliv.

Høyres sentralstyre har ansatt Tom Erlend Skaug (45) som ny generalsekretær i Høyre. Det ble klart etter et telefonmøte fredag morgen. Skaug tar over etter John-Ragnar Aarset som har hatt jobben siden 2015.
 
- Jeg takker for tilliten, og gleder meg til å ta fatt på den lange valgkampen frem mot stortingsvalget 2021, sier Tom Erlend Skaug.

Det er kun en ting som står på agendaen.
 
- Sammen med Høyrefolk over hele landet skal jeg jobbe knallhardt for å sikre at Høyre vinner valget i 2021, og at Erna fortsetter som statsminister, fortsetter han.

Skaug vil avvikle foreldrepermisjon frem til 15. mai, men går formelt inn i stillingen fra begynnelsen av mars.
 
- Tom Erlend har solid politisk kompetanse, strategiske evner, organisasjonsforståelse, ledererfaring og rolleforståelse. Alle er egenskaper som en generalsekretær bør ha. Dette blir bra for Høyre og veien mot valgseier i 2021, sier statsminister Erna Solberg.

Bred erfaring fra partiarbeidet

Fra slutten av 90-tallet har han vært sentralstyremedlem og politisk rådgiver i Unge Høyres Landsforbund. Han var politisk rådgiver for Jan Petersen som partileder, og flere fraksjoner i Høyres stortingsgruppe frem til 2006.
 
Fra 2014-2018 var han leder for politisk avdeling og sekretariatsnestleder. Han har også vært statssekretær i Barne- og likestillingsdepartementet og Kunnskapsdepartementet.

Han har vært konstituert i samme rolle ved statsministerens kontor og i nærings- og fiskeridepartementet.

Mange år i næringslivet

Skaug har også solid kompetanse fra privat næringsliv. Han har vært senior kommunikasjonsrådgiver i JKL, informasjonssjef i Nordea, assisterende sekretariatsleder ved Det Kongelige Hoff og sekretariatsleder for Gjensidigestiftelsen.
 
 Ved ønske om ytterligere kommentarer, kan Tom Erlend Skaug nås på tlf. 907 36 498.

Her kan du laste ned høyoppløselig bilde.