Erna Solberg om at Frp går ut av regjering: - Jeg håper Frp vil fortsette et nært samarbeid på Stortinget

Statsminister Erna Solberg
Solberg håper Frp vil fortsette et nært samarbeid på Stortinget. Det sa hun i en pressekonferanse etter at FRP gjorde det klart at partiet går ut av regjering.
Statsminister Erna Solberg møtte pressen mandag, etter det ble kjent at Frp går ut av regjering. Solberg håper Frp vil fortsette et nært samarbeid på Stortinget. 

Siden Erna Solberg ble statsminister i 2013 har regjeringen vært basert på samarbeidet mellom Høyre, Frp, Venstre og Krf – og disse partienes oppslutning og politikk. Selv om Frp går ut av regjering ønsker Erna Solberg å beholde det gode samarbeidet.

- Jeg har respekt for at Frp vil tre ut av regjeringen. Selv om jeg hadde foretrukket at Frp ble med videre, sier Erna Solberg.

Styrkeforholdene mellom partiene er den samme.

- For et år siden forhandlet vi frem en regjeringsplattform på Granavolden. Den ble godkjent av alle fire partier, og skulle være grunnlaget for regjeringen frem til 2021.

Felles politiske løsninger

I sin pressekonferanse mandag trekker hun frem noe av det Frp har oppnådd i regjering:

- Jeg vil takke FrP for den jobben de har gjort både i regjeringen og Stortinget – for å få gjennom våre politiske løsninger. Vi har funnet gode svar i krevende tider. Både under oljeprisfallet og migrasjonskrisen. Gjennom målrettet politikk kom vi oss gjennom oljeprisfallet – og har nå økonomisk vekst og lav ledighet. Få år etter migrasjonskrisen har vi kontroll på grensene og asyltilstrømningen. Dette viser at FrP er et styringsdyktig parti som bidrar til gode løsninger for folk over hele landet.

Det var ikke mulig å hente hjem det antatt syke barnet uten moren

Bakgrunnen for at FrP velger å gå ut av regjering er at norske myndigheter besluttet hjemhentelse av sykt barn og mor fra flyktningeleir i Syria.

- Utgangspunktet til Høyre var at heller ikke vi ønsket å hente mor tilbake til Norge. Utenriksdepartementet har undersøkt en rekke muligheter for å hente kun det antatt syke barnet til Norge. Det var ikke mulig. Da ble vårt dilemma følgende: Hente hjem sykt barn med mor – eller risikere at en norsk, syk 5-åring gutt kunne dø, fortsetter Solberg.
Statsministeren understreker at hun har respekt for at Frp har et annet standpunkt og at dette var en vanskelig avveining. Hun inviterer Frp til et nært samarbeid i Stortinget:

- Jeg håper FrP vil fortsette et nært og konstruktivt samarbeid på Stortinget. På den måten kan vi sikre gjennomslag for mer politikk som vil være bra for Norge og for folk flest, avslutter Erna Solberg.