Høyre er fulle av nye ideer og klare for 2021!

Foto: CF-Wesenberg/Kolonihaven.no
-Det er stor motivasjon i Høyre!
Det er lenge siden jeg har sett Høyres medlemmer like motiverte og engasjerte som nå. Etter syv år i regjering er det lett å ende opp som tafatte systemforsvarere, slik som Stoltenberg-regjeringen gjorde i 2012. 

Når Høyre går til valg i 2021, skal vi vise velgerne at vi evner å tenke nytt. Norge står overfor helt andre utfordringer nå enn i 2013, men det var Høyres løsninger som var best for landet da og det er Høyres løsninger som er best for landet nå. 

Nye utfordringer

Våre eldre lever lenger. Det er en god ting. Det blir likevel en utfordring når vi samtidig føder færre barn og blir færre som jobber bak hver pensjonist. Hvis vi vil at også våre barnebarn skal få oppleve den støtten og sikkerheten som ligger i det som trolig er verdens beste velferdssamfunn, må vi ta grep. Når oljeinntektene avtar, kan vi ikke leve av offentlige arbeidsplasser og gjennomsubsidierte næringer. 

Automatiseringen i arbeidslivet truer mange av de tradisjonelle arbeidsplassene. Den nye teknologien fører med seg muligheter, men omstillingen vil bli krevende for mange. Samtidig ser vi at flere unge er psykisk syke. En av ti arbeidsføre nordmenn er uføretrygdet. En av fire unge dropper ut av videregående. Vi må skape et samfunn hvor alle har de samme mulighetene til å lykkes, hvor de unge kan mestre skolen og man aldri går ut på dato i arbeidslivet. 

Kampen mot klimakrisen

Kampen mot klimakrisen blir ekstra krevende. Norge skal kutte 45 prosent av utslippene våre innen 2030. Det er enkelt å kutte utslipp. Det vanskelige er å stanse utslippene, uten å stanse utviklingen. Hvordan vi skal klare dette, blir et av de største spørsmålene som programkomiteen og jeg skal svare på.  

Heldigvis har vi et norsk næringsliv som er opptatt av klima, og en regjering som har samfunnsansvar og FNs bærekraftsmål høyt på agendaen. Det som får ned utslippene er når Hydro Karmøy produserer verdens grønneste aluminium og når 
Equinor går inn for å elektrifisere norsk sokkel. Ikke kjøttfrie dager og flyskam. 

Programkomiteen godt igang 

Jeg har den siste tiden reist landet rundt og snakket med over hundre bedrifter. Samtidig har programkomiteen fått inn over tusen forslag til hvordan vi kan gjøre dette landet enda bedre og mer fremtidsrettet. Min jobb som leder av 
Høyres programkomité er å ta til meg alle ideene og forslagene folk kommer med, enten jeg spiser lunsj i kantinen, er med barna mine på fotballtrening eller kjøper melk på butikken. 

Jeg er takknemlig for alle de gode forslagene som har kommet inn. Jeg er også takknemlig for at vi har en partileder som viser en tydelig retning for partiet, samtidig som hun holder seg unna selve programprosessen. Det er ikke Erna som skal komme med nye ideer og bedre løsninger, men partiet i fellesskap. Det er partidemokrati i praksis. 

Høyre er allerede godt i gang med programprosessen. Norge vil over de neste månedene få oppleve både enighet og uenighet i Høyre, når vi skal debattere åpent om de ulike løsningene. Vi er fulle av ideer og klare for fire nye år i 2021! 

Har du innspill til Høyres politikk? Send gjerne inn innspillet ditt her.