Mudassar Kapur blir ny leder av Stortingets finanskomite

Mudassar Kapur. Foto
Mudassar Kapur blir ny leder av finanskomiteen, mens Stefan Heggelund blir energi- og miljøpolitisk talsperson. Margunn Ebbesen blir ny næringspolitisk talsperson, og Ingjerd Schou foreslås som ny visepresident. Det er også gjort endringer i blant annet gruppestyret.
Høyres gruppemøte har i dag vedtatt endringer i Høyres stortingsgruppe etter endringene i regjeringen. Mudassar Kapur blir ny leder av finanskomitéen.

Mudassar Kapur (43) er fra Oslo og har i denne stortingsperioden vært medlem av finanskomiteen. I forrige stortingsperiode var han boligpolitisk talsperson for Høyre i kommunal- og forvaltningskomiteen.

- Mudassar er en erfaren og dyktig stortingsrepresentant som kjenner godt til fagfeltet fra å ha vært medlem i finanskomiteen. Han får nå den viktige oppgaven med å få et ansvarlig statsbudsjett gjennom i Stortinget. Det er et ansvar som jeg er sikker på at Mudassar vil mestre, sier Trond Helleland, parlamentarisk leder i Høyre.

Mudassar har en MBA i strategisk ledelse fra NHH, og har studert markedsføring og ledelse ved BI. Han har tidligere vært markedssjef i Høyre og Shell, samt leder for innsamling og marked i SOS-barnebyer Norge. Nå skal han forhandle statsbudsjettet på vegne av Høyre i finanskomiteen. Første store utfordring blir revidert nasjonalbudsjett som blir lagt frem av regjeringen i mai.

- Høyre vil alltid være garantisten for en ansvarlig økonomisk politikk som bidrar til at det skapes nye jobber. Nå er ledigheten den laveste på 10 år og det er god vekst i økonomien, og det vil vi bygge videre på, sier Kapur.

Ettersom Henrik Asheim har blitt ny minister for høyere utdanning og forskning kommer Anne Kristine Linnestad (58) fra Ski i Akershus inn som vara. Hun går inn i finanskomiteen.

Stefan Heggelund blir ny energi- og miljøpolitisk talsperson

Stefan Heggelund (35) blir ny fraksjonsleder for Høyre i energi- og miljøkomitéen. Han rykker dermed opp fra å være medlem i samme komité, og erstatter Tina Bru som har blitt olje- og energiminister.

- Allerede fredag kommer Miljødirektoratet med forslag til hvordan vi skal kutte utslippene frem mot 2030. I samarbeid med næringslivet skal vi kutte utslippene, ikke utviklingen, sier Stefan Heggelund, som er stortingsrepresentant fra Oslo.

Aase Simonsen (57) fra Karmøy i Rogaland går inn som vara for Tina Bru i samme komité.

Margunn Ebbesen blir ny næringspolitisk talsperson

Margunn Ebbesen fra Nordland bli ny næringspolitisk talsperson og erstatter dermed Linda Helleland som har blitt distrikts- og digitaliseringsminister.

- Jeg skal arbeide for at det skal skapes flere jobber i hele landet, og vil være en tydelig stemme mot venstresiden som vil legge sterke begrensninger på norsk næringsliv, sier Ebbesen.

Inn i samme komité kommer Guro Angell Gimse fra Sør-Trøndelag, som inntil nylig var statssekretær i arbeids- og sosialdepartementet.

Utover dette er den eneste andre endringen at Mari Holm Lønseth fra Sør-Trøndelag og Torill Eidsheim fra Hordaland bytter komité. Torill går fra helsekomiteen til kommunal- og forvaltningskomiteen, mens Mari går inn i helsekomitéen.

Ingjerd Schou foreslås som visepresident på Stortinget

Høyres stortingsgruppe vil foreslå Ingjerd Schou som nytt medlem av Stortingets presidentskap. Dette fordi Abid Raja fra Venstre er blitt ny kulturminister.

Større endringer i gruppestyret

I gruppestyret, som innstiller i sakene som behandles til gruppemøtet, blir det større endringer. Mari Holm Lønseth erstatter Mudassar Kapur som innpisker og blir dermed fast medlem i gruppestyret. Kårstein Eidem Løvaas fra Vestfold blir også fast medlem. Margunn Ebbesen går ut av gruppestyret. Ingjerd Schou forblir medlem i gruppestyret, ettersom hun nå blir medlem av presidentskapet. Tone Wilhelmsen Trøen forblir i gruppestyret som leder av presidentskapet.

Gruppestyret vil fortsatt ledes av Trond Helleland som parlamentarisk leder. Svein Harberg fortsetter som parlamentarisk nestleder.

Høyres fraksjonsledere

Med disse endringene blir dermed Høyres fraksjonsledere som følger:

Hele Høyres fraksjonssammensetning

ARBEIDS- OG SOSIALKOMITEEN

Leder Heidi Nordby Lunde
Kristian Tonning Riise
Margret Hagerup

ENERGI- OG MILJØKOMITEEN

Leder Stefan Heggelund
Aase Simonsen
Lene Camilla W. Halle
Liv Kari Eskeland

FAMILIE- OG KULTURKOMITEEN

Leder Kristin Ørmen Johnsen
Tage Pettersen
Vetle Langedahl

FINANSKOMITEEN

Leder Mudassar Kapur
Vetle Wang Soleim
Elin Agdestein
Anne Kristine Linnestad
Aleksander Stokkebø

HELSE- OG OMSORGSKOMITEEN

Leder Sveinung Stensland
Camilla Strandskog
Erlend Larsen
Mari Holm Lønseth

JUSTISKOMITEEN

Leder Peter Christian Frølich
Frida Melvær
Ingunn Foss

UTDANNING- OG FORSKNINGSKOMITEEN

Leder Kent Gudmundsen
Turid Kristensen
Mathilde Tybring-Gjedde
Marianne Synnes Emblemsvåg

KOMMUNAL- OG FORVALTNINGSKOMITEEN

Leder Olemic Thommessen
Norunn Tveten Benestad
Ove Trellevik
Torill Eidsheim

KONTROLL- OG KONSTITUSJONSKOMITEEN

Leder Svein Harberg
Bente Stein Mathisen

NÆRINGSKOMITEEN

Leder Margunn Ebbesen
Guro Gimse
Kårstein Eidem Løvaas
Tom-Christer Nilsen

TRANSPORTKOMITEEN

Leder Helge Orten
Solveig Sundbø Abrahamsen
Nils Aage Jegstad
Jonny Finstad

UTENRIKS-OG FORSVARSKOMITEEN

Leder Michael Tetzschner
Trond Helleland
Ingjerd Schou
Hårek Elvenes