Ny podkastepisode: Livsmestring

Programvertene Margret Hagerup og Guro Angell Gimse
Margret Hagerup og Guro Angell Gimse driver podkasten #DetHunSa.
Hvordan kan vi sørge for at våre barn og unge blir robuste nok til å håndtere livets opp- og nedturer? I denne episoden snakker stortingsrepresentantene Margret Hagerup og Turid Kristensen med psykolog Trygve Børve om hvordan vi kan forberede barna våre bedre på livets opp- og nedturer.

De aller fleste norske tenåringer har det bra – i hvert fall ifølge dem selv. Samtidig viser Ungdata og andre selvrapporteringsundersøkelser at en god del sliter med ulike former for psykiske helseutfordringer i hverdagen.

Selv opplevde jeg at jeg hadde blitt en curligmamma, forteller stortingsrepresentant Turid Kristensen. Ikke fordi sønnene mine drev med curling, men fordi jeg oppdaget at i min iver etter å sørge for at de hadde det bra så gikk jeg foran og prøve å feie vekk det som kunne gjøre livet vanskelig for dem. – Det er ingen god strategi, og jeg håper at jeg oppdaget dette tidsnok til at de selv har blitt i stand til å møte og takle utfordringene i stedet for at jeg geleidet dem utenom, sier hun.

Lytt til denne ukens episode av #dethunsa, der psykolog Trygve Børve er gjest hos programlederne Margret Hagerup og supervikar Turid Kristensen.

Velg din foretrukne avspiller i listen, eller søk opp "dethunsa" der du lytter på podkaster.