Cato Husabø Fossen blir pressesjef i Høyre

Cato Husabø Fossen
Cato Husabø Fossen blir pressesjef i Høyre
Høyres stortingsgruppe har ansatt politisk reporter og programleder i NRK, Cato Husabø Fossen (28), som ny pressesjef. 

– Vi er strålende fornøyde med å få en av Norges fremste politiske journalister med oss på laget som ny pressesjef. Det er under ett år til valget hvor målet er et historisk gjenvalg for Høyre i regjering og Erna som statsminister, sier Høyres parlamentariske leder Trond Helleland, og legger til:

– Cato har bred erfaring fra journalistikken, dyp forståelse for norsk politikk og sterke analytiske ferdigheter jeg er sikker på at hele partiet vil nyte godt av. I tillegg er han en fin og hyggelig fyr jeg er overbevist om at vil passe godt inn i Stortingets blideste kommunikasjonsgjeng.

Fossen er oppvokst i Førde i Sunnfjord kommune. Han var medlem av Unge Høyre og ble valgt inn i Førde bystyre i 2011, men meldte seg ut samme år da han fikk sin første journalistjobb i lokalavisen Firda. I 2012 flyttet han til Oslo, og før fylte 23 år hadde han hatt lange vikariater i NRK, VG og TV 2s politiske redaksjoner.

Siden 2016 har han vært fast ansatt som politisk reporter i NRK, hvor han har laget kritisk og avslørende politisk journalistikk til NRK.no, radio og TV. De siste årene har i flere perioder også vært nyhetsanker i Dagsrevyen og programleder i Politisk kvarter.

– Etter nesten ti år som politisk journalist er jeg sikker på at tiden nå er inne for å vende tilbake til Høyre, og bidra med alt jeg kan for at Norge skal få fire nye år med Erna som statsminister. Høyre er Norges folkeparti, og jeg gleder meg til å jobbe for medlemmer, tillitsvalgte og folkevalgte over hele landet - sammen med alle de superflinke ansatte i stortingsgruppen og partiet, sier Cato Husabø Fossen.

Som pressesjef skal Fossen lede Høyres operative eksterne kommunikasjonsarbeid fra Stortinget. Han skal samarbeide tett med kommunikasjonssjef Daniel Torkildsen Lea.

– Med Daniels stø hånd på det overordnede og strategiske, og med Cato som ny pressesjef, står Høyre sterkt rustet for en utrolig spennende tid, sier Trond Helleland.