Familiens inntekt skal ikke avgjøre om barna får delta i fritidsaktiviteter
Høyre/Frp-regjeringens tilskuddsordning mot barnefattigdom gir i år støtte til hele 534 prosjekter over hele Norge. Målet er å bidra til å gi barn og unge fra lavinntektsfamilier en bedre hverdag.
Tilskuddsordningen mot barnefattigdom er i år er på nesten 200 millioner kroner, og det er nå klart hvilke tiltak som får støtte.
– Alt for mange familier i Norge har så dårlig økonomi at det hindrer barna i å delta i sosiale aktiviteter. Det viktigste vi kan gjøre for disse familiene er å få foreldrene i arbeid, men det er også viktig å sørge for at så mange barn som mulig kan bli med på fritidsaktiviteter og få ferieopplevelser, sier Svein Harberg i Familie- og kulturkomiteen.
Tiltakene som er mottakere i tilskuddsordningen mot barnefattigdom gjør det mulig for barn og unge å delta på ferie- og fritidsaktiviteter uavhengig av foreldrenes inntekt.
Se Bufdirs oversikt over alle tiltakene som får støtte her.
Høyre/Frp-regjeringen, sammen med Kristelig Folkeparti og Venstre, har de siste årene satt i gang flere tiltak mot barnefattigdom.
– Vi må unngå at fattigdom går i arv, og bedre barns livskvalitet her og nå. Vi har derfor blant annet innført rimeligere barnehageplass og gratis kjernetid i barnehagen for familier med lav inntekt, og ungdommer i lavinntektsfamilier får mer i skolestipend. Disse tiltakene hjelper de som trenger det mest, fortsetter Harberg.
Fakta:
- Nasjonal tilskuddsordning mot barnefattigdom ble lansert i 2014 og har gjort det mulig for mange barn, unge og familier med dårlig økonomi å delta på ferie- og fritidsaktiviteter på lik linje med andre.
- Tiltakene kan være turer og aktiviteter i nærmiljøet, utstyrsbanker, sommerjobbprosjekt, og ferieleirer.
- Mange av tiltakene fremmer integrering av barn og unge med innvandrerbakgrunn.
- Både frivillige organisasjoner, kommuner og private aktører får støtte gjennom tilskuddsordningen. 50,6 millioner kroner er øremerkede midler som går til organisasjonene Røde Kors, Blå Kors, Kirkens Bymisjon og MOT.
- Tiltak der frivillige organisasjoner og forebyggende tjenester i kommunene samarbeider er prioritert.
- Alle landets fylker får støtte og Nord-Norge er bedre representert enn tidligere.