Julehilsen fra Tage Pettersen

«Snart senker natten seg i stall og stue». Dette er en innledning som passer godt både til kalenderen og til min plass i familie- og kulturkomiteen på Stortinget. 

Dette har vært et begivenhetsrikt halvår med en intens valgkamp og skifte fra vervet som Mosseordfører til stortingsrepresentant for Høyre i Østfold. 1. oktober var den første dagen i hovedstaden og læringskurven har vært både bratt og brå. Her er vi alle 169 operative fra første dag.

 

Jeg var heldig og fikk plass i familie- og kulturkomiteen. Dette er en spennende komite med ansvar for områder som barnevern, likestilling, familiepolitikk, forbrukerpolitikk, kultur, idrett, frivillighet, mediepolitikk og kulturminner – for å nevne noe. Jeg har blitt partiets talsperson på områdene frivillighets-, idretts-, medie- og forbrukerpolitikk. Mye tid gikk innledningsvis med på å lese meg opp på hva vi har gjort på disse områdene de siste årene. Deretter var det bare å stupe rett inn i budsjettarbeidet. Inne mellom alt dette har jeg representert partiet i debatter, som foredragsholder, på flere reiser og møter med svært mange som er interessert i disse politikkområdene.

 

Men aller viktigst for dere er at jeg på hjemmebane skal kunne være deres talerør, og informere dere om, alle politikkområder. Derfor forsøker jeg som best jeg kan å oppdatere meg og bidra på alle områder som er Østfoldrelevante. Av aktuelle temaer fra de siste ukene kan jeg nevne E18, RV19, jernbaneutbyggingen, Politihøgskolen, statlige arbeidsplasser til Halden og Fredrikstad og rammevilkår for ulike kulturinstitusjoner. Flere har invitert meg ut på års- og medlemsmøter og det er arenaer jeg setter pris på å få besøke.

 

Jeg ser frem imot noen fridager i julen og lover å være klar til hardt arbeid for Østfold og Høyre når vi kommer inn i 2018. Ønsker dere alle en fin høytid.


Bildet: Juletreet i Stortingets vandrehall kommer fra Spydeberg i Østfold, her er jeg sammen med min stortingskollega Ingjerd Schou.