Jenny Wingyen Leung.

Et vanskelig valg?

Nå nærmer det seg kommune- og fylkestingsvalg og det vanskelige spørsmålet dukker opp blant velgere. Hvilket parti skal du stemme på? 

Selv er jeg førstegangsvelger i Eidsberg kommune og siden dette er helt nytt for oss, kan det være ekstra vrient å finne det som man er mest enig i. Det er mye informasjon og mange saker man kan ta tak i. Selv har jeg lenge vært med i en liten del av politikken ved å ha engasjert meg i Eidsberg Ungdomsråd, og rett før sommeren fant jeg også ut at Eidsberg Høyre hadde politikk som fenget meg mest. 

Alle skal føle seg trygge. Som ungdom er det mange viktige saker. Saker som skole, idrett, kultur og transport topper ofte listene våre, og min. Samtidig vil vi at det skal være en bra helse- og omsorgskommune og vi liker at det skjer noe. Høyre i Eidsberg syns jeg har gode tiltak og løsninger. Ser vi på skolepolitikken så vil Høyre at alle elever skal få undervisning tilpasset sitt nivå og enda flere lærere skal få etter- og videreutdanning. Alle skal føle seg trygge, og arbeid for trivsel og mot mobbing er viktig. 

Ungdomshus, Måsan og idrettspark kommer. Dette punktet leder oss videre til ungdoms- og oppvekstkommunen. Ungdom i Eidsberg har ikke hatt et ungdomshus på lang tid og det er nå bevilget midler for å sette i gang arbeidet. Høyre ønsker å fullføre ungdomshuset, og sammen med Måsan vil dette skape trygge omgivelser for ungdom. Et annet punkt på Høyres program som skaper samhold og sunnhet i kommunen for alle er «Mysen aktivitetspark». Jeg dro på smilebåndet da jeg hørte det for første gang. Høyre vil utrede Mysen Idrettspark som en egen driftsenhet og ta med andre etablerte anlegg som en del av parken. Arbeidet med en svømmehall ved idrettsparken er allerede i gang og hele denne ideen, syns jeg rett og slett er morsom og attraktiv.

Det skjer ting i Eidsberg nå. Jeg liker at det skjer ting i nærområdene, og jeg er virkelig fornøyd med utviklingen til Eidsberg de siste årene. Flere arrangementer er lagt til i løpet av året som «Jentebølgen» og «Tour of Norway» for å nevne noen. Store folkefester er det. Samtidig har vi fulgt med på blomstringen av frivillighetens arbeid i Eidsberg, som Høyre støtter. For eksempel stiene ved Mysenelva og lysløypene ved Høytorp fort og ute i grendene gir glede til hele befolkningen. En sunn kommune er en glad kommune og nå nylig har 1000 eidsberginger fått muligheten til å dra på en gratis fotballkamp, Norge mot Kroatia. Det er kult det. 

Bra med visjoner. Så jeg vil si vi er godt i gang med visjonen som Høyre foreslo i 2014. Mysen – Østlandets mest attraktive småby. De konkrete byggeplanene kommer snart og Høyre sier nei til eiendomsskatt. Høyre jobber for bedre kollektivtrafikk, som er et viktig tiltak for mange. Og jeg sier det igjen, det skjer ting i Eidsberg. Det arrangeres sommerkonserter og nyttårskonserter. Det er billig kino for ungdom og det er plass til både yngre og eldre. Bare noe av mye Høyre har fått til. Stier dukker opp, og steder å være dukker opp, akkurat som vår folkekjære ordfører Erik Unaas. Han dukker opp overalt, selv om han har ett tettpakket program og det syns jeg er positivt. 

Bruk stemmeretten din. Mine uttrykkelser ovenfor er bare noe av det flotte Eidsberg Høyre står for og vil videreutvikle i kommunen vår. Kanskje er dette noe du er enig i? For det skjer mye i Eidsberg nå og jeg blir med Eidsberg Høyre videre. Gjør du? For valget er ditt 13. og 14. september. Bruk stemmen din og godt valg. 

Jenny Wingyen Leung, 18 år fra Mysen