Porsanger på sitt beste

Europaminister Frank Bakke-Jensens besøk i Porsanger ble mer enn et kinderegg med sine fire opplevelser og Midnattsrocken som avslutning.

Europaminister Frank Bakke-Jensens besøk i Porsanger startet med besøk og en omvisning hos Avisa Sagàt av nyhetsredaktør Lars Birger Persen. Bakke-Jensen fikk vite mer om trykke- og distribusjonsprosessen. Sagàt avis har sitt hovedkontor i Lakselv.

– Sagàt er viktig formidler av nyheter og kultur. Det er faktisk den eneste norskspråklige samiske avisen i Norge. Den er derfor ikke bare viktig for det samiske folket, men som formidler til alle som er interessert, mener Bakke-Jensen som selv står i samemanntallet, men som ikke snakker samisk.

Statsråden rakk også innom Miniekspress sin godsterminal på Banak. Her pakkes fisk og krabbe fra hele Finnmark før det fraktes til markedet med fly.

– Det er spennende å se utviklingen her med egne øyne. Det er en moderne terminal med enormt potensial, sier Europaminister Frank Bakke-Jensen.

Etter en lunsj med ordføreren for en oppdatering og diskusjon om viktige politiske saker for Posanger kommune gikk turen gikk videre til snuhavna hvor Bakke-Jensen fikk se Seawalken. En spesiell innretning som skal brukes for å fortøye cruiseskip. Den vil gjøre det mulig å få passasjerene sikkert til og fra land.

– Det er første gang jeg faktisk får sett og prøvd denne. Det er en fantastikk innretning, det blir spennende når det første cruiseskipet legger til her, sier Bakke-Jensen som lot seg begeistre.

Som en hyggelig avrunding på statsrådens besøk ble det middag i Lakselv sitt eneste mikrobryggeri, Anitikstore.

– Dette må er et sted som må sies å være et kinderegg. Ølbryggeri, antikk, kunst, lokale matprodukter og arrangement i et og samme lokal. Imponerende, avslutter Bakke-Jensen før siste post på programmet ble Midnattsrocken.