Sivertsen innstilt som leder i «nye» Høyre i nord

Troms Høyre og Finnmark Høyre slår seg sammen til «nye» Høyre i nord i Tromsø helgen 24. februar. Høyres nye fylkesparti skal etter planen ha samme navn som det nye fylket.

En valgkomite bestående av medlemmer fra både Troms og Finnmark Høyre har innstilt på ledelse i det sammenslåtte fylkespartiet.

Geir-Inge Sivertsen innstilles som leder, han er i dag leder av Troms Høyre og ordfører i Lenvik kommune. Sivertsen har lang erfaring som leder og kjenner Troms og Finnmark godt. Sivertsen har erfaring med sammenslåingsprosesser fra egen kommune, noe som kommer godt med når fylkene er i en sammenslåingsprosess.

Valgkomiteen innstiller Christine Nilsen fra Vardø som første nestleder. Christine er i dag nestleder i Finnmark Høyre. Ståle Sæther fra Loppa innstilles som andre nestleder, og Anne Berit Figenschau fra Tromsø innstilles som Kvinneforumsleder.

– Valgkomiteen kom raskt frem til enstemmig innstilling på valg av ny ledelse for nye Høyre i nord. Jeg mener dette er et sterkt arbeidsutvalg med gode forutsetninger for politikk- og organisasjonsutvikling, noe som er viktig frem mot valget i 2019. I tillegg håper Halvorsen at stiftelsesmøtet tar inn valgkomiteens forslag om samepolitisk representasjon i arbeidsutvalget.

Arbeidsutvalget vil i tillegg til de overnevnte bestå av stortingsrepresentantene Marianne Haukland og Kent Gudmundsen, gruppelederne på Fylkestingene Jo Inge Hesjevik og Ole-Johan Rødvei, og Unge Høyre-lederne Benjamin Furuly og Sharon Fjellvang. Statsråd Frank Bakke-Jensen og statssekretær Anne Karin Olli har møterett i arbeidsutvalget.

Valgkomiteen har bestått av:
Leder: Steinar Halvorsen, Loppa
Anna Amdahl Fyhn, Tromsø
Benjamin Furuly, Unge Høyre, Bardu
Beate Seljenes, Lenvik
Hege Signete Fredheim-Kildal, Harstad
Reidar Mæland, Skjervøy
Hilde Meyer, Vadsø
Sharon Fjellvang, Unge Høyre, Honningsvåg
Harald Knudsen, Hammerfest

I tillegg innstiller valgkomiteen på følgende utsendinger til Høyres Landsmøte 2018:

Landsmøtedelegater fra Troms og Finnmark:


Troms: Personlig Vara:

Håkon Rønning Vahl Kjersti Smørvik

Christine B. Killie Einar Mustaparta

Erlend Svardal Bøe Line Fusdahl

Merete Postmyr Tor Arne Morskogen

Geir Varvik Line Van Gemert

Regina Alexandrova Martin Nymo

Benjamin Furuly Tonje Nilsen

Anne Berit Figenschau (Kvinneforum)

Finnmark: Personlig Vara:

Ståle Sæther Asbjørn Eliassen

Tarjei Leinan Mathisen Ellen Inga o. Hætta

Laila Davidsen Hans-Jacob Bønå

Per Martin Ingilæ Eilif Johannesen

Sharon Fjellvang Andrea Fjellvang

Inger Jørstad (Kvinneforum) Nina Danielsen